GirlsFuture

Valerie een nieuwsgierige dame met ambitie

Wie?

Valerie Neirynck (18)
4e jaar chemisch-fysisch analist

Waarom deze opleiding?

Op de basisschool waren de proefjes van het Ontdekkasteel al mijn favoriet. En toen ik bij scheikunde daar ook weer mee aan de slag ging, dacht ik: ‘Dit vind ik echt heel leuk!’ Ook ging ik naar de open dag van Scalda, waar je in het laboratorium allerlei proefjes kon doen. Toen wist ik echt 100% zeker dat dit de opleiding was voor mij.

Wat is zo leuk aan chemie?

Als je iets onderzoekt, is het steeds spannend wat de uitkomst is. Soms is het iets wat je helemaal niet verwacht en wordt je verrast door het eindresultaat. Ik loop dit jaar stage bij Eurofins, een bedrijf dat voedingsmiddelen test. Ik ga in het laboratorium etenswaren testen die ook bij mij thuis in de (koel)kast liggen. Zo kom ik er gelijk achter welke schadelijke stoffen in ons eten kunnen zitten.

Is er ook iets wat je moeilijk vindt?

Biologie ligt mij niet zo, maar door gewoon veel te leren en met af en toe wat hulp van de leraren heb ik het toch goed kunnen afronden. Ook werkte ik in het begin nog wel eens slordig tijdens de praktijklessen, maar dat leer je snel af. Het is echt belangrijk dat je nauwkeurig werkt.

Wat wil je later gaan doen?

Als ik het heel erg naar mijn zin heb bij mijn stagebedrijf én ik mag blijven, dan laat ik die kans zeker niet lopen. Maar een hbo-opleiding chemie sluit ik ook nog niet uit!

Benieuwd wat anderen van Valerie vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie