GirlsFuture
GirlsFuture - neem contact op

Over GirlsFuture

GirlsFuture laat meisjes en hun ouders en docenten zien dat een keuze voor techniek ook zeker een goede optie kan zijn voor meisjes. Veel meisjes weten namelijk nog niet hoe leuk en interessant werken in bèta/techniek kan zijn, welke beroepen er allemaal zijn en hoeveel kansen er liggen voor een mooie carrière.

Wie zit erachter?

GirlsFuture is geïnitieerd door Huis van de Techniek, omdat er in Zeeland relatief weinig meisjes voor techniek kiezen en er juist veel werk is in deze sector. In 2012 is de eerste uitgave verschenen. Ieder jaar verschijnen er twee edities: één voor meisjes op het vmbo en één voor meisjes op havo/vwo/mbo. Bij het samenstellen ervan wordt samengewerkt met het technisch beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en een klankbordgroep van meisjes uit de doelgroep.

Huis van de Techniek is het centrale punt voor het stimuleren van kiezen, leren en werken in techniek in Zeeland. Namens ondernemers, onderwijs en overheden is Huis van de Techniek betrokken bij alle activiteiten die tot doel hebben om Zeeuwse leerlingen, in het kader van hun loopbaanoriëntatie, kennis te laten maken met de mogelijkheden die een keuze voor wetenschap en techniek voor hen kan betekenen.