GirlsFuture

Anne en Quincy twee ambitieuze meiden met een zwak voor schepen en vliegtuigen

Wie?

Anne Westrate (20) & Quincy Carol (18)
4e jaar manager havenlogistiek

Waarom deze opleiding?

Anne: mijn vader is kapitein, dus ik heb de interesse in schepen van thuis meegekregen. Ik wil alleen niet voor langere tijd van huis weg om te varen en heb daarom voor deze opleiding gekozen. Zo ben ik toch met schepen bezig én kan daarnaast ook gewoon mijn eigen dingen doen. Het is de ideale tussenweg!

Quincy: tijdens mijn zoektocht naar een leuke opleiding was ik bij de informatieavond van Scalda. De docent logistiek vertelde dat je met logistiek niet alleen met schepen en vrachtwagens kunt werken, maar ook met vliegtuigen. Dat past echt bij mij, want het lijkt me heel leuk om op de luchthaven te werken.

Wat is zo leuk aan logistiek?

Quincy: het is heel breed, je kunt er nog alle kanten mee op. Logistiek is ook overal om je heen, elk bedrijf heeft met logistiek te maken. Ik loop stage bij een bedrijf dat onder andere het luchtvrachttransport regelt. Ik regel het vervoer van goederen van de fabriek tot aan de klant.

Anne: logistiek is heel divers en niks blijft hetzelfde. Je leert daardoor steeds weer wat nieuws. Ik loop nu stage in de haven van Rotterdam waar ik als cargadoor van alles regel voor de schepen van een rederij: ik hou contact met de kapitein, hou alle betrokken partijen op de hoogte, vraag een ligplaats op en stem bunkers af. Het is echt heel leuk om op die manier met schepen te werken.

Is er ook iets dat je moeilijk vindt?

Anne: taal en communiceren vind ik ontzettend leuk, maar rekenen vind ik soms wel moeilijk. De boekhouding is leuk, maar ook best lastig en het heeft wel tijd en moeite gekost om het goed te leren. Dat is wel belangrijk, want als het om zulke grote bedragen gaat mag je natuurlijk geen fouten maken.

Quincy: ik vind rekenen ook best lastig. Tijdens stage moest ik bijvoorbeeld uitrekenen hoeven pallets met goederen in een vrachtwagen pasten. Dat was best een uitdaging. Gelukkig is het vak rekenen niet een heel groot deel van de opleiding.

Wat wil je later gaan doen?

Quincy: ik ga na deze opleiding nog een hbo- opleiding volgen. Ik weet nog niet precies wat, maar dat ga ik de komende tijd zeker ontdekken. Mijn droom is een baan op de luchthaven waar ik al het transport ga regelen. Anne: na deze opleiding verhuis ik naar Rotterdam waar ik in de haven ga werken en daarnaast nog een hbo-opleiding transportrecht ga volgen. Overdag werken en ’s avonds leren, want ik wil keihard aan mijn carrière werken en een groot netwerk opbouwen.

Benieuwd wat anderen van Anne en Quincy vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie