GirlsFuture

Anne en Quincy

Wie?

Henk de Haas
Voorzitter Promotion Council North Sea Port

Wat doet de Promotion Council North Sea Port (NSP)?

Wij promoten zowel in Nederland, maar ook in de rest van de wereld, het havengebied van Gent, Terneuzen en Vlissingen. Bij de Council zijn zo’n 130 bedrijven aangesloten die in en rondom de haven werken. Het is belangrijk dat overal ter wereld bekend is dat de havens van Zeeland en Gent een goede ingang zijn tot Noordwest-Europa.

Is er werk voor mensen met een opleiding logistiek?

Zeker! De bedrijven in het havengebied staan te springen om goed opgeleid personeel. Dat kan op alle niveaus zijn, zoals chauffeurs, logistiek medewerkers, planners of managers logistiek of transport. Het zijn allemaal functies die te maken hebben met het hier naartoe halen van goederen. Deze worden via de havens met vrachtwagens, treinen of schepen verder Europa ingebracht.

Welke eigenschappen heb je nodig?

Het is vooral belangrijk dat je flexibel bent, omdat de schepen dag en nacht komen en gaan en ze niet onnodig kunnen wachten om geladen of gelost te worden. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken, omdat het belangrijk is dat alles goed op elkaar wordt afgestemd. Ook voor meiden liggen er grote kansen. Met een goede opleiding kun je zo aan de slag!

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.pc-nsp.com.

Wie?

Jeroen van Egeraat
Docent Anne en Quincy

Hoe zou je Anne en Quincy omschrijven?

Ze zijn allebei heel getalenteerd en ambitieus. Het zijn twee intelligente, sociale en enthousiaste dames die heel erg gegroeid zijn tijdens de opleiding.

Waar zijn ze goed in?

Logistiek is een vak waarbij je vaak in contact bent met anderen. Zowel Anne als Quincy zijn communicatief heel sterk en kunnen zeker hun mannetje staan in een mannenwereld. Bovendien weten ze allebei precies wat ze moeten doen om dingen voor elkaar te krijgen. Zo zorgden we er samen voor dat ze de opleiding in drie jaar in plaats van vier jaar kunnen afronden. Dit is voor andere ambitieuze studenten voortaan ook mogelijk. Ik ben enorm trots op ze. Ze zijn allebei een heel goed voorbeeld voor andere meiden.

Wat doen ze over 5 jaar?

Anne en Quincy hebben geen hbo-opleiding nodig. Zij gaan direct bij een bedrijf aan de slag en groeien daar snel door. Sowieso zie ik hen allebei wel terecht komen in een leidinggevende baan in de haven. Daarnaast zie ik Anne in de Rotterdamse haven nog wel eens zakenvrouw van het jaar worden.

Wat wens je hen toe?

Dat jullie in je werk nog veel anderen enthousiasmeren en aan je binden. Op die manier gaan jullie het zeker maken in de logistiek.

1 reactie

  • Hallo Anne en Quincy ,
    Wat een verrassing om jullie op deze manier tegen te komen .
    jullie zijn , Getalenteerd en ambitieus wat een complement /. Wij zijn trots op jullie en verrast
    Jullie gaan het waar maken .
    Opa Marius en Oma Jozien