GirlsFuture

Soraya stelt vragen aan Esmee

Soraya heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Soraya heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Esmee Dobbelaar (17), eerstejaars student van Mediavormgeving. Bedankt Soraya!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 

Ontwerpen vind ik echt heel leuk. Vorig jaar moesten we op school een mini-bedrijfje runnen en een logo ontwerpen voor een bedrijf. Dat vond ik zo leuk! Ik wilde altijd binnenhuisarchitecte worden en misschien dat ik die opleiding hierna nog ga doen. Maar voorlopig vind ik het gewoon heel leuk om in deze opleiding creatief bezig te zijn. 

Is het een leuke school? 

Ik zit pas in het eerste leerjaar, maar tot nu toe is het echt nog leuker dan ik dacht. Ik heb veel vrijheid en ben vooral zelfstandig bezig met mijn projecten. Natuurlijk kan ik de docenten wel vragen stellen als ik iets niet snap of moeilijk vind. Het is leuk dat we na elke fase van een project een pitch moeten houden. De andere studenten geven je dan feedback, daar leer je echt veel van. 

Wat is je leukste opdracht tot nu toe? 

Ik ben nu bezig met het maken van een uitnodiging voor mijn eigen diploma-uitreiking. En dat doe ik niet voor niks. Want als ik over een paar jaar geslaagd ben, wordt deze uitnodiging ook echt verstuurd. 

Wat vind je moeilijk? 

Er zijn allerlei nieuwe programma’s die ik moet leren kennen. Zoals Photoshop en InDesign. Daar heb ik nog wel veel vragen over. Gelukkig krijgen we elke week een workshop waarin deze programma’s worden uitgelegd, zodat je er daarna zelf mee aan de slag kunt. 

Plaats een reactie