GirlsFuture

“Met deze studie kunnen we nog alle kanten op”

Dorien van der Veen (18) en Dagmar Visman (18) zitten samen in het 3e jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde. Twee vrolijke en creatieve meiden die niet bang zijn om aan te pakken, maar na hun opleiding allebei een heel andere richting op willen. Dorien: “Dat is het leuke van deze opleiding, je leert veel verschillende technieken en je kunt er nog alle kanten mee op.”

Windmolenpark

Dagmar wil na deze opleiding de hbo-studie Werktuigbouwkunde volgen. Daarna lijkt het haar heel gaaf om mee te bouwen aan het grote windmolenpark dat voor de kust van Zeeland is gepland. “Het lijkt me mooi om samen met anderen aan zo’n groot project te werken, en hiermee doe ik gelijk iets goeds voor het milieu.”

Paralympics

Dorien is erg sportief en wil na haar studie ook graag doorstuderen, maar dan in Bewegingstechnologie. Ze wil graag iets doen voor mensen met een beperking. “Het is mijn droom om aangepaste rolstoelen of protheses te maken voor sporters die meedoen aan de Paralympics.”

Bolderkar met een vrouwelijke touch!

Trots laten de meiden ons de bolderkar zien die ze vorig jaar gemaakt hebben. In groepjes van vier werd er getekend, gerekend, gelast, gedraaid, gezaagd en.. opnieuw gerekend totdat elk groepje zijn eigen unieke bolderkar had gemaakt. Dagmar: “Ik kwam met het idee van de ronde vorm, dat maakt hem sneller.” De bolderkar van Dorien is juist anders door de verlaagde bodem. “Tijdens het maken merk je dan weer dat meisjes vaak nauwkeuriger werken dan jongens.”

Plaats een reactie