GirlsFuture

Linsey en Vera helpen technische meiden aan een baan

Weet jij al zeker dat je een technische opleiding gaat volgen of twijfel je nog? Ga dan eens langs bij Linsey Tazelaar (27) en Vera Willeboordse (23) van De Pooter Personeelsdiensten. Zij weten waar de leukste technische banen te vinden zijn. Altijd interessant dus om nu al eens te kijken in welke banen jij terecht kunt komen met de technische opleiding die je op het oog hebt.

Technische vacatures

Linsey en Vera zijn dagelijks op zoek naar goede kandidaten voor de vacatures van technische bedrijven in Zeeland en sinds kort ook voor bedrijven in West-Brabant en België. Linsey legt uit: “Wij gaan zelf actief op zoek naar goede kandidaten, maar ook melden zij zich aan op onze site of solliciteren op de vacatures die bij ons open staan. Wij houden nauw contact met de bedrijven die personeel zoeken, zodat wij precies de juiste persoon kunnen vinden voor de baan.”

Vrouwen aan het werk

Via De Pooter gaan ook heel wat vrouwen aan het werk bij een technisch bedrijf. “Ongeveer 30% van de kandidaten die wij aan het werk helpen is vrouw. Hiervan werkt een deel in een administratieve functie, maar wij helpen ook zeker heel wat vrouwen met een technisch profiel aan het werk,” vertelt Vera. “Wij kijken echt naar de opleiding en het cv van iemand, het maakt ons of het bedrijf niet uit of het een man of een vrouw is.”

Goede match!

“Het aanbod van technische functies is momenteel heel groot,” vertelt Linsey enthousiast. “Ook in Zeeland is er werk zat. Maar als je net van school komt is het soms moeilijk om te bepalen welk bedrijf het beste bij jou past.” Vera vult aan: “Laat ons dan eens met je meekijken, wij komen overal over de vloer en maken vast een goede match.”

Social media

De Pooter is een enthousiast gebruiker van social media. Ze plaatsen niet alleen hun vacatures op Instagram, Facebook en LinkedIn, maar ook allerlei activiteiten en interessante berichten. “En dat werkt,” zegt Linsey. “Samen met onze collega’s helpen we elke maand wel veertig tot vijftig kandidaten aan een toffe baan in de techniek.”

Tip!

Ben je nu al nieuwsgierig naar wat er voor jou in de techniek allemaal mogelijk is? Kijk dan eens op de site van De Pooter Personeelsdiensten of kom gezellig langs met je vriendinnen, dan vertellen Vera of Linsey je er graag meer over. “Iedereen is welkom!”

Plaats een reactie