GirlsFuture

Jaelle stelt vragen aan Henk van North Sea Port

Jaelle heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Jaelle heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Henk de Haas, Chairman Promotion Council bij North Sea Port. Bedankt Jaelle!

Is er veel logistiek en technisch werk in de Zeeuwse havens? 

Zeker! Er is veel vraag naar logistieke en technische mensen in de haven. Ondanks dat er steeds meer robots komen, zal de vraag naar goed personeel alleen maar toenemen. 

Wat voor werk zou ik kunnen doen?

Er zijn heel veel verschillende banen. Met een logistieke of technische opleiding kun je in allerlei functies aan de slag bij de leden van de Promotion Council North Sea Port. Dit zijn bedrijven zoals: stuwadoors, scheepsagenten, expediteurs, transporteurs, scheepswerven, sleep- en bergingsbedrijven en ook fabrieken. 

Vind je het leuk dat er aandacht is voor meisjes in de techniek?

Natuurlijk is het goed dat er aandacht is voor meisjes. Al onze leden zijn hard op zoek naar goed personeel. Dus als meer meisjes voor techniek kiezen zijn we daar heel blij mee.

Kun je veel geld verdienen in de techniek?

Wat je gaat verdienen verschilt natuurlijk per beroep, maar je kunt zeker een goede boterham verdienen in de techniek.

Gaan robots het werk overnemen in de toekomst?

Robots zullen zeker wel werk van mensen gaan overnemen. Maar er zullen ook weer nieuwe beroepen ontstaan. Want robots moeten natuurlijk wel goed worden aangestuurd, onderhouden en gecontroleerd. En daar heb je toch mensen voor nodig.

Plaats een reactie