GirlsFuture

Het is net een computerspel

Op het vmbo koos Bo van der Wegen (23) voor de richting Natuur en Techniek. Ze vond de technische vakken erg leuk, maar de meeste vervolgopleidingen leken haar maar saai. Uiteindelijk koos ze voor de opleiding Marketing en Communicatie. Maar na een tijdje gewerkt te hebben begon het toch weer te kriebelen. En koos ze opnieuw…. voor techniek.

3D-tekenen 

In het splinternieuwe gebouw van Spie werkt Bo nu als tekenaar/constructeur op de afdeling Piping. Het tekenprogramma op haar computerscherm lijkt wel een computerspel. “Als tekenaar bouw je een 3D-wereld,” legt Bo uit. Ik volg nu de opleiding Piping Engineering and Design. Hiervoor ga ik om de week een avond naar school, maar ondertussen ben ik dus ook al lekker aan het werk.” 

Creatief puzzelen 

“Het werk is trouwens helemaal niet saai,” lacht Bo. Het is afwisselend en tijdens het tekenen moet ze met veel dingen rekening houden. Vaak moet ze ook creatief zijn en puzzelen om goede oplossingen te bedenken. “Het leukste aan mijn werk is dat ik straks door de fabriek kan lopen die we hier samen getekend hebben,” vertelt Bo. 

Helpen met klussen 

“Mijn vader werkt ook bij Spie, maar dan op een andere afdeling,” legt Bo uit. Hartstikke handig, want ze rijdt met haar pa mee naar het werk. Als kind hielp ze hem vaak met klussen. Op een dag haalde hij de grasmaaier uit elkaar. “Gelukkig wist ik nog wel hoe hij terug in elkaar gezet moest worden. Toen bleek al wel dat ik gevoel heb voor techniek,” lacht Bo. 

Tip

Wil je meer weten over het werk of de opleiding van Bo? Neem dan eens een kijkje op www.werkenbijspie.nl.

Plaats een reactie