GirlsFuture

Gezocht: meiden met passie voor techniek

Emma (16) is net gestart in de eerste klas van de opleiding procestechniek. Sabrina (30) is juist al 5 jaar aan het werk als procesoperator bij Dow. GirlsFuture regelt een date, zodat de dames de kans krijgen om ervaringen uit te wisselen!

Gelijk is er al veel herkenning. Allebei hebben ze voor dit beroep gekozen, omdat ze graag met hun handen bezig zijn. Maar ook omdat ze het erg leuk vinden om over het totale proces binnen een fabriek te leren. Want: van meel tot lekkere koekjes, of van olie tot piepschuim platen. Elke fabriek heeft daar procesoperators voor nodig.

Tijdens haar opleiding mavo Techniek werd Emma vooral gestimuleerd door haar leraar. “Hij zei steeds dat je voor techniek moet kiezen als het je echt leuk lijkt.” Inmiddels zit Emma met zeven andere meisjes in de klas. “Mijn vriendinnen zijn niet echt verbaasd en zeggen dat het goed bij me past.”

“Een van de leukste dingen van mijn baan vind ik de verantwoordelijkheid en de samenwerking met collega’s.” zegt Sabrina. Emma knikt instemmend: “Ik merk het nu al tijdens de projecten die we met de klas doen. Je hebt allemaal dezelfde interesse in techniek en dan maakt het eigenlijk niet uit of je met een jongen of meisje samenwerkt.”

Ben je eenmaal aan het werk als procesoperator dan ben je nog niet klaar met leren. Dat werd Emma gelijk aan het begin van de opleiding al verteld. Volgens Sabrina klopt dat helemaal. “Over vijf jaar hoop ik mijn interne opleiding bij Dow te hebben afgerond. Maar je stopt eigenlijk nooit met leren. Tijdens trainingsdagen op Dow gaat dat gewoon door.”

Tip van Sabrina en Emma:

Vind je techniek leuk? Ontdek dan wat echt bij je past. Ga naar open dagen en bespreek het met je techniekleraar.

Plaats een reactie