GirlsFuture

Een streepje voor bij procestechniek

Leuk werk, afwisselende ploegendienst, veel vrije tijd en een goed salaris. Tamar Blommaert (21) ziet alleen maar voordelen in het werken als procesoperator bij Yara in Sluiskil. “Soms moet je wel een beetje flexibel zijn, omdat je in het weekend ook wel eens moet werken. Maar voor mij is dat geen probleem. Ook na een nachtdienst ga ik gewoon nog een wedstrijd voetballen,” lacht Tamar. 

Handige familie

Tamar liep eerst stage bij Yara, maar sinds september is ze in dienst als procesoperator. Ze wist als kind al dat ze iets met techniek wilde doen. “Ik ben vrij handig en ook veel familieleden werken in de procestechniek, dus ik rolde er vanzelf in.” Voor ze definitief voor de opleiding koos heeft ze eerst een dagje meegelopen op een andere fabriek. “Dat kan ik iedereen aanraden. Ik heb dat zelf geregeld en het bedrijf vond het leuk dat ik een dag kwam kijken. Als meisje heb je zelfs een streepje voor,” vertelt Tamar enthousiast.

Veiligheid voor alles

Maar waar zijn nou toch al die gekleurde slotjes voor? Tamar legt uit: “Die slotjes zijn om veilig te kunnen werken. Als er onderhoud nodig is in de fabriek, moeten vaak eerst een aantal afsluiters worden dichtgedraaid. Daar wordt een slot op gezet, zodat andere collega’s hem niet per ongeluk weer kunnen open draaien. Het sleuteltje gaat in een speciaal kistje, dat ook weer op slot gaat. Double check! Veiligheid is echt heel belangrijk in dit werk.”

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Tamar? Neem dan eens een kijkje op www.scalda.nl bij de opleidingen Procestechniek.

Plaats een reactie