GirlsFuture

Eden stelt vragen aan: Iris

Eden heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Eden heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Iris Piessens (23), tweedejaars eerste monteur mechatronica niveau 3. Bedankt Eden!

Wat voor werk doe jij op het bedrijf? 

Ik bouw machines en sluit het elektra aan, zodat de mensen van het serviceteam de machines bij de klant verder kunnen opbouwen. Dat doen ze over de hele wereld. Het is erg leuk dat het werk steeds weer anders is, want ik moet allerlei verschillende machines bouwen. Ook ben ik lekker de hele dag met mijn handen bezig. 

Waarom heb je voor Metaal- en constructietechniekgekozen? 

Op de basisschool was ik al geïnteresseerd in elektronica en toen ik bij Symach ging werken besloot ik deze opleiding te gaan doen. Toen ik nog heel jong was sleutelde ik al samen met mijn vader aan auto’s en motors en ik had er wel aanleg voor. Ik ben na het vmbo begonnen met de opleiding kinderopvang en verzorging, maar ben met allebei gestopt omdat het echt niet bij me paste. Toen besloot ik écht te gaan doen wat ik leuk vind. Daar heb ik zeker geen spijt van! 

Heb je ook praktijklessen? 

Ik ga één dag in de week naar school en krijg dan vakkennis en materiaalleer die ik kan toepassen op mijn werk. De praktijk leer ik dus vooral bij Symach. Tijdens mijn vorige opleiding koos ik daarnaast voor het keuzevak duurzaamheid. Daar leerde ik hoe ik meer milieubewust kan leven en werken. 

Heb je nog een tip voor mij? 

Doe de opleiding die je graag wilt doen. Het is jouw toekomst! Het is belangrijk dat er meer meiden in de techniek gaan werken, dat het meer normaal wordt.

Plaats een reactie