GirlsFuture

Bouw en milieu: ook voor Veronique de gouden combi?

Veronique van Lunteren is 20 jaar en zit in het vierde jaar van de opleiding Bouwkunde. Met deze opleiding kun je veel kanten op, maar Veronique weet nog niet precies wat ze wil. Daarom gaat ze op bezoek bij de 41-jarige Sabire Ozgan. Zij deed dezelfde opleiding en werkt nu als milieu-inspecteur voor de RUD Zeeland. Is dat misschien ook iets voor Veronique?

Fluitend naar het werk

Veronique reist af naar het stadhuis van Terneuzen waar Sabire haar opwacht met een kopje thee en een berg enthousiaste verhalen. Sabire gaat gelijk van start: “Ik werk als milieu-inspecteur voor de RUD, de Regionale Uitvoeringsdienst. Elke dag kom ik fluitend naar mijn werk. Ik controleer bij bedrijven of ze hun milieu-zaken op orde hebben. Maar als omwonenden klagen over stank of geluidsoverlast, dan ga ik daar ook op af.”

Lekker buiten aan het werk

Tijdens haar opleiding liep Veronique al stage bij een architectenbureau, de gemeente Vlissingen en een aannemer. En voor haar laatste stage gaat ze binnenkort aan de slag bij een makelaar. “Ik heb al ontdekt dat ik niet de hele dag binnen wil zitten, maar het ook erg leuk vind om voor mijn werk op pad te zijn.”

Knuffelen met de hond

Sabire herkent het helemaal: “In mijn baan ben ik ook veel op pad en kom bij veel verschillende bedrijven. Ook werk ik samen met de (haven)politie en het waterschap en doen we gebiedscontroles. Maar de volgende dag bezoek ik dan bijvoorbeeld een boerderij en knuffel ik de hond die eerst woest blaffend op mij afrende. Het is erg leuk en afwisselend werk.”

Goede combi!

Veronique vraagt zich af of Sabire wat aan haar diploma Bouwkunde heeft in deze baan. Sabire: “Ja zeker! Soms voldoet het bedrijf niet aan alle milieu-eisen en dan is het leuk om mee te denken aan oplossingen. Dan is het zeker handig dat ik kennis heb van bouwkunde.

Leerzaam

Op weg naar huis kijkt Veronique terug op een hele leerzame middag. “Ik had niet bedacht dat ik met mijn opleiding ook iets met milieu zou kunnen doen. Sabire heeft me zeker geholpen met haar ervaring en enthousiaste verhalen.”

Plaats een reactie