GirlsFuture

Boodschappen doen in het groot

Chayenne Murre (16) is net gestart met haar logistieke opleiding bij Defensie maar is ook heel nieuwsgierig hoe de logistiek bij een bedrijf wordt geregeld. Hoog tijd dus voor een bezoekje aan Elocoat waar Jantine Knuyt (37), planner op de afdeling Logistiek, haar een rondleiding geeft. Chayenne grijpt haar kans en stelt Jantine een paar vragen:

Wat doe je precies bij Elocoat?

Jantine legt uit: “Ik zorg dat alle grondstoffen die we nodig hebben om een product te maken op tijd en op de juiste plek in onze fabriek zijn. Daar wordt het product gemaakt en als het klaar is zorg ik er voor dat het bij de klant komt.” Eigenlijk is logistiek dus boodschappen doen in het groot.

Wat maken jullie dan?

“Elocoat maakt verpakkingsmateriaal voor allerlei soorten pakken, zoals voor melk, yoghurt of lekkere sapjes. Als je goed kijkt naar de binnenkant van een melkpak zie je dat er een laagje op zit waardoor het pak waterdicht is. Elocoat zorgt dat die laagjes op het karton gedrukt worden. Daarna wordt het karton opgerold tot hele grote rollen die wel 3000 kilo kunnen wegen. Dat is dus een soort wc-rol in het groot.”

Mag ik dat eens van dichtbij zien?

“Tuurlijk” zegt Jantine “dan gaan we naar het Warehouse. Dat is eigenlijk een grote voorraadkast waar de rollen tijdelijk worden opgeslagen voor ze naar de klant gaan.” Een heftruck met een grote grijper is net bezig ze te verplaatsen. “Mag ik ook eens even achter het stuur?” vraagt Chayenne.

Gaat er ook wel eens iets mis?

“Het karton komt met de boot uit Finland en laatst had de boot pech waardoor hij wekenlang op zee dobberde. Dat is een groot probleem en dan moet je snel op zoek naar oplossingen. Het is in deze baan dan ook handig dat je stressbestendig en flexibel bent.” lacht Jantine.

Wat is het leukste van je werk?

Jantine denkt even na: “Het leukst is dat elke dag anders is. En het is een mooie uitdaging om alles steeds weer goed geregeld te krijgen. Je bent echt het middelpunt van het bedrijf. Als er een probleem is, zeggen collega’s vaak tegen ons: los het maar op. Just do it!”

Chayenne kijkt positief terug op haar bezoekje aan Elocoat. “Ik wil eerst aan het werk bij Defensie, maar ik kan later ook altijd nog bij een bedrijf aan het werk. Jantine vult aan: “Er is genoeg werk in de logistiek in Zeeland, dus dat gaat je zeker lukken!”

Plaats een reactie