GirlsFuture

Annouschka: “Diversiteit is breder dan alleen maar meer meisjes in de techniek.”

Negentien jaar geleden begint Annouschka als laborant op het chemisch laboratorium, maar als ze de kans krijgt om zich als Environmental Health & Safety specialist bij de afdeling Site Logistics bezig te houden met de veiligheid van de processen, grijpt zij die kans. “Het was een mooie manier om mijn grenzen te verleggen. Een interessante uitdaging die me tegelijk de kans biedt om me met andere aspecten binnen Dow bezig te houden”, legt Annouschka uit. 

Wat doe je als EH&S specialist voor de Site Logistics? 

Logistiek is het vervoer van alle grondstoffen en producten van en naar de Site binnen Dow. Dit gebeurt met vrachtwagens, schepen en treinen en ook via pijpleidingen. In mijn functie draag ik er aan bij dat mensen veilig kunnen werken en dat zij op een goede manier de standaarden gebruiken die wij daarvoor hebben opgesteld. 

Waarom werkt Dow mee aan de GirlsFuture? 

Het is belangrijk dat meisjes warm gemaakt worden voor techniek en wetenschap. Door mee te werken aan de GirlsFuture laten wij de diversiteit aan technische functies zien waarin je, ook als meisje, zou kunnen werken bij Dow. Daarmee willen wij aantonen dat techniek en wetenschap zeker niet alleen voor mannen de juiste keuze kan zijn. 

Waarom kiest Dow voor veel diversiteit aan mensen? 

Iedereen die bij Dow werkt weerspiegelt de wereld waarin wij zaken doen en de gemeenschappen waarin wij leven. De diversiteit aan mensen is onze kracht. Iedereen heeft tenslotte een eigen kijk op het leven, de manier van samenwerken en communiceren. Diversiteit is breder dan alleen maar meer meisjes in de techniek, maar is net zo belangrijk. 

Op welke manier wil Dow iets bijdragen aan de wereld? 

Duurzaamheid is bij Dow een vast onderdeel van onze strategie en bedrijfsvoering. Verduurzaming is noodzakelijk voor het bestaansrecht van de chemische industrie. Met andere woorden: werken aan een duurzame planeet en samenleving is Dow’s license to operate. Chemie is tegelijk ook een onderdeel van de oplossing voor een duurzamere wereld. Niet alleen is duurzaamheid onderdeel van alles wat Dow doet, ook zetten wij onze kennis en ervaring in voor duurzame oplossingen voor het milieu en de leefomgeving. Zodat wij er samen voor zorgen dat onze footprint zo klein mogelijk is. 

Annouschka Pille (41) is EH&S delivery specialist voor de Site Logistics bij Dow.

Plaats een reactie