GirlsFuture

Annemiek

Wie?

Michel Verduyn
Logistiek coördinator bij ICL-IP

Wat kun je met een opleiding logistiek bij ICL-IP aan het werk?

Met een hbo-opleiding kun je aan het werk als coördinator op de afdeling logistiek. Deze afdeling bestaat uit een team van negen mensen, waarvan twee coördinatoren. Mijn taak is om dagelijks de voorraad grondstoffen te bekijken en dit af te stemmen op wat er die dag geproduceerd gaat worden. Welke producten moeten vervolgens worden afgevoerd naar externe magazijnen of direct naar de klant? Het gaat dus om het hele proces van grondstof naar klant.

Welke kwaliteiten heb je nodig voor deze baan?

Je moet administratief accuraat kunnen werken en goed met mensen kunnen omgaan, omdat je dagelijks contact hebt met mensen, zowel in de fabriek als op het hoofdkantoor van ICL-IP in Amsterdam. Daarnaast is het handig dat je creatief bent, want soms zijn er met spoed grondstoffen nodig en dat moet je snel weten op te lossen. Daarom is een goed voorraadbeheer ook heel belangrijk. Ik vind het leuk dat het zulk afwisselend werk is, geen dag is hetzelfde. Het is zeker geen routinewerk en het is steeds weer een uitdaging om alles op tijd goed geregeld te krijgen.

Wat maakt logistiek bij ICL-IP bijzonder?

Wij werken hier met broom en andere chemische grondstoffen. Je moet daarom goed kijken of je steeds weer voldoet aan de opslagregels die gelden voor chemische stoffen. Je mag niet teveel van deze producten op je terrein hebben staan. Het is daarom belangrijk dat we op tijd producten doorsturen naar de externa magazijnen in Sluiskil en Antwerpen.

Wie?

Bart Bosma
Docent van Annemiek

Hoe zou je Annemiek omschrijven?

Ze is erg enthousiast en sociaal maar ook analytisch en creatief. Dat laatste is ook zeker belangrijk bij deze opleiding, want een logistiek probleem kun je vaak op meerdere manieren oplossen. Dan is het handig dat je creatief en out of the box kunt denken.

Heb je een bepaalde vooropleiding nodig?

Op zich kun je met elk profiel terecht, alleen met het profiel cultuur & maatschappij heb je een schakelcursus economie en wiskunde nodig. Je hoeft geen expert te zijn in wiskunde, maar je moet het wel leuk vinden om dingen te berekenen. Logistiek bestaat daarnaast uit het plannen en organiseren van logistieke stromen, maar ook uit het ontwikkelen van nieuwe processen en technologieën. Hoe ga je bijvoorbeeld autonoom transport inzetten? En hoe krijg je mensen mee in organisatorische veranderingen?

Waar zie je Annemiek over 5 jaar?

Ik zie haar wel logistieke veranderprojecten aansturen of daar een rol in hebben. Zij is zeker iemand die mensen daarin mee kan krijgen. Haar droom om naar het buitenland te gaan vind ik zeker bij haar passen. Ze is geïnteresseerd in andere culturen en kan daar ook goed mee omgaan. Ze heeft niet voor niks gekozen voor de internationale klas en ik zie haar zeker wel de wereld over gaan.

Wat wil je zeggen tegen meiden die nog twijfelen?

Meisjes zijn vaak juist goed in logistiek. Ik zie dat ze met hun doortastendheid vaak wel dingen gedaan krijgen in de logistieke wereld. Om mij heen zie ik vrouwen zeker hun mannetje staan in de logistiek.

Plaats een reactie