GirlsFuture

Wonen op een campus – Eefje vertelt over haar ervaringen

Eefje Courtin (20) zit in het derde jaar van de opleiding Logistics Engineering aan de HZ en koos voor een minor in Amerika. Ze vertrok voor een half jaar naar de Anderson University in South Carolina, woont daar op de campus en spreekt inmiddels bijna vloeiend Engels. Graag vertelt Eefje jullie wat ze daar allemaal doet.

Wonen op school

“Mijn woonruimte is op loopafstand van de school en The Student Center, dus je hebt het gevoel dat je op de school woont. Mijn dag begint erg relaxed, omdat mijn klassen laat starten. Meestal haal ik voor half 10 een bagel en koffie, ontbijt dan op mijn kamer en doe ondertussen wat huiswerk.”

Elke dag naar school

“Na mijn ontbijt bereid ik me voor op de les en ga naar school. Op maandag, woensdag en vrijdag volg ik de lessen Financial Accounting en Principles to Micro economics. Op dinsdag en donderdag volg ik de les New Product Development en op woensdagavond heb ik een avondklas Sales Management. Naast mijn lessen besteed ik ook veel tijd aan het project New Product Development, waar mijn projectgroep en ik een plan voor een smoothiebar op school ontwikkelen.”

Amerikaans buffet

“Na mijn lessen maak ik huiswerk en geniet van het lekkere weer en de prachtige campus. ’s Avonds eet ik meestal met vrienden een warme maaltijd in de schoolkantine. Daar is elke dag een groot buffet met allerlei verschillende gerechten, maar ook veel standaard Amerikaans eten, zoals hamburgers en pizza. Het is erg verleidelijk om veel te eten, omdat je zo vaak kunt opscheppen als je wilt. Na het avondeten ga ik meestal naar de fitness of naar bepaalde activiteiten die worden georganiseerd door school.”

Leerzame tijd

“Ik ben heel blij met mijn keuze voor deze minor. Ik heb erg veel geleerd van mijn professors, wat ik later in mijn loopbaan zeker kan gebruiken. Verder zijn de mensen erg gastvrij en ik heb mijn Engelse taal sterk kunnen verbeteren.”

Plaats een reactie