GirlsFuture

Werken aan duurzaamheid

Problemen oplossen. Dat is wat Veerle Maslowski (19) het liefste doet. Omdat ze ook van wiskunde, natuurkunde en scheikunde houdt, kiest Veerle voor de studie Engineering aan de University College Roosevelt (UCR). Direct na de start wordt ze al uitgedaagd een milieuprobleem aan te pakken.

Visnet van brandnetels

Veerle komt uit Groningen maar koos heel bewust voor UCR in Middelburg, dat sinds september 2019 de major Engineering aanbiedt naast Science, Arts & Humanities en Social Science. “Ons eerste project draait om de energietransitie,” vertelt Veerle. “We kozen voor het maken van een duurzaam product van brandnetels. We zijn nu halverwege en kunnen inmiddels touw maken van de vezels van de brandnetels. Het doel is om hier een visnet van te maken ter vervanging van de plastic netten die voor veel vervuiling zorgen.”

Theorie en praktijk

Deze universitaire studie is dus zeker niet alleen maar theoretisch,  je gaat ook echt iets doen. Veerle vertelt: “Ook worden regelmatig excursies georganiseerd, waarbij we een kijkje nemen bij technische bedrijven in Zeeland. Hierdoor zien we ook gelijk welke banen op ons staan te wachten na onze studie.” Als jij eens een kijkje wilt nemen bij UCR, ben je ook welkom. “Als je het leuk lijkt, loop dan eens een dagje met me mee!” zegt Veerle enthousiast.

Meisjes in de meerderheid

Veerle is zeker niet het enige meisje bij UCR. Zo’n 65% van de studenten zijn meisjes en ook bij de studie Engineering zijn ze in de meerderheid. Veerle denkt dat het komt doordat je bij UCR nog alle kanten op kunt en niet gelijk vast zit aan een keuze. “Zo kun je bijvoorbeeld je interesse in science combineren met andere studies.” Daarnaast is het ook heel gezellig in Middelburg. “Alle studenten wonen in het centrum, iedereen is best close met elkaar en er wordt veel georganiseerd,” legt Veerle uit.

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Veerle? Neem dan eens een kijkje op www.ucr.nl bij de Major Engineering.

Plaats een reactie