GirlsFuture

Wateruitdagingen: meedenken

Angelle, Carmel en Isabel denken mee, onderzoeken en creëren oplossingen voor waterproblemen. Vandaag aan het woord: Angelle. Op het Scheldemond College weet Angelle nog niet goed welke vervolgopleiding ze moet kiezen. Omdat ze de vakken aardrijkskunde en economie leuk vindt, gaat ze op zoek naar een opleiding waarin ze deze twee interesses kan combineren. “Na een dagje meelopen bij de opleiding Watermanagement op de HZ was ik om en koos na het eerste half jaar voor de richting Delta Management”, vertelt Angelle. 

Waarom koos je voor Delta Management? 

Met deze richting ben je vooral bezig met het bedenken van ideeën en het maken van plannen over hoe je in de toekomst de kusten en riviergebieden klaar kunt maken voor de klimaatverandering. Je gaat in gesprek met bestuurders, ondernemers en bewoners van gebieden, brengt de situatie in kaart en bedenkt een goed plan. Dat vind ik hartstikke leuk om te doen. 

Wat zou je met Delta Management willen betekenen voor de wereld? 

Het lijkt me erg leuk om later bij Rijkswaterstaat te kunnen werken. Niet zozeer als planner, maar meer als beleidsmaker of adviseur. Het lijkt me gaaf om advies te kunnen geven aan de Tweede Kamer. Maar ik zou ook in het buitenland kunnen gaan werken. Vooral in veel Aziatische landen, zoals Vietnam, Thailand en Indonesië zijn er veel overstromingen, en is er veel watervervuiling. 

Waar moet je goed in zijn voor deze opleiding? 

Kunnen samenwerken is erg belangrijk, maar daar-naast moet je aardrijkskunde ook wel interessant vinden. Verder is het belangrijk dat je jezelf wilt ver-beteren, out of the box kunt denken en creatief bent. 

Waarom zouden andere meiden moeten kiezen voor Delta Management? 

Meisjes zijn vaak bang dat de opleiding te technisch is en dat je alleen maar met jongens in de klas zit. Dat valt dus enorm mee. Ongeveer een kwart van de klas bestaat uit meiden en doordat er ook veel internationale studenten zijn, verschillen we allemaal ook best wat in leeftijd. Iedereen gaat leuk met elkaar om en de opleiding is Engelstalig. 

Heeft de opleiding jouw kijk op het milieu veranderd? 

Ik was op zich al wel milieubewust, maar sinds ik deze opleiding doe ben ik me er nog meer van bewust hoe belangrijk het is dat we allemaal iets moeten doen. En daarbij zit het vooral in de kleinere dingen: recyclen, niet zomaar nieuwe spullen kopen, korter douchen, etc. 

Welke tip heb je voor mij? 

Ga niet alleen naar open dagen, maar loop ook eens een dagje mee. Je kunt dan met studenten praten en een paar lessen volgen. Het is erg leerzaam om te doen en door de ervaringen van anderen krijg je tegelijk een beter beeld van de opleiding. 

Plaats een reactie