GirlsFuture

Van de schoolbanken naar de praktijk

Drie jaar geleden stond Veerle Verras (20) al eens in GirlsFuture. Toen nog volop aan de studie, maar inmiddels als procesoperator aan het werk bij Yara. En hoe bevalt het nou om niet meer in de schoolbanken te zitten?

Leren op je werk

“Nou, helemaal klaar met leren ben ik nog niet.” vertelt Veerle. Op school leer je natuurlijk al veel, maar elke fabriek is weer anders. Om de fabriek goed te leren kennen duikt ze nog wel eens in de boeken. “Gelukkig krijg ik daar genoeg tijd voor. En één of twee dagen per week kan ik tijdens mijn werk ook de fabriek in om alles te leren. Mijn collega is nu mijn leraar.”

Wat maakt Veerle bij Yara?

Yara is een fabriek waar, naast kunstmest, ook halffabricaten worden gemaakt. Dat zijn producten die in andere fabrieken worden verwerkt tot een herkenbaar eindproduct. Zo maken ze bijvoorbeeld de bubbeltjes voor in de limonade, maar ook een stof die wordt verwerkt in allerlei soorten crèmes. Op de foto hierboven zie je een aantal van die eindproducten. Herken jij er een aantal van?

Lekker naar het strand

“Het werken bevalt heel goed. Het is leuk om de theorie in de praktijk te brengen. En doordat ik ploegendiensten loop verdient het heel goed én heb ik ook nog eens veel vrije tijd. Ik werk afwisselend  ’s avonds, ’s nachts of ’s ochtends en ben niet elk weekend vrij. Maar je kunt dan bijvoorbeeld in de zomer na je werk nog lekker heel de middag naar het strand, of je kunt juist ’s ochtends voor je werk nog eens wat ondernemen.”

Plaats een reactie