GirlsFuture

Van de schoolbanken naar de praktijk (2)

Twee jaar geleden stond Emma Borghstijn (18) al eens in GirlsFuture. Ze was toen net gestart met de opleiding procestechniek. Inmiddels zit ze in de 3e klas en loopt ze stage bij Yara Sluiskil op de afdeling Ammoniak. We zijn erg benieuwd hoe het nu met haar gaat en zoeken haar op bij Yara!

Niet zo simpel

Hoe bevalt de opleiding je tot nu toe? “Heel goed!” zegt Emma enthousiast. “Na twee jaar school heb ik al een veel beter beeld van wat het werk als procesoperator nu precies inhoudt. Het is toch minder simpel dan ik eerst dacht. In de fabriek waar ik nu stage loop moet echt een heleboel gebeuren voordat de ammoniak gemaakt is.”

Aardige collega’s

Hoe is het om nu stage te lopen en met je collega’s samen te werken? “Dat gaat heel goed. Eerst vond ik het nog wel spannend. Maar mijn collega’s zijn erg aardig en willen mij zeker helpen als het nodig is,” zegt Emma lachend. “En ik klets gewoon met ze mee hoor, dat is geen probleem.”

Nachtmens

Bij Yara loopt Emma in ploegendienst. Dat betekent dat ze ook wel eens ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend moet werken. “Nachtdiensten vind ik helemaal niet erg, dat past echt bij mij, dan ben ik op mijn best! En als ik ’s middags moet werken, dan kan ik eerst lekker uitslapen.”

Buitenland

Als Emma over twee jaar haar diploma heeft gehaald wil ze graag nog verder leren. “Ik zou mij graag willen specialiseren of nog een vreemde taal leren. Het lijkt mij namelijk heel leuk om in het buitenland aan de slag te gaan als operator.” We zijn erg benieuwd hoe het over twee jaar met Emma gaat. Moeten we haar dan in het buitenland opzoeken?

Wat leuk om te horen dat de opleiding van procesoperator zo goed bij Emma past. Daar is Emma het helemaal mee eens: “Ik ben graag met mijn handen bezig en in dit beroep is elke dag weer anders.”

Plaats een reactie