GirlsFuture

Twee paar rechterhanden uit Hulst

Ze komen allebei uit Hulst maar kennen elkaar nog niet. Toch hebben Ché Weemaes (18) en Jaimy de Putter (21) dezelfde interesse in techniek en kozen daarom voor een technische opleiding. Jaimy is al klaar met de opleiding Elektrotechniek en werkt bij Spie. Ché zit in het laatste jaar van de opleiding Maintenance (onderhoud).

Wat Ché daarna gaat doen?

Dat weet ze nog niet. Leuk dus om eens een kijkje te nemen bij Jaimy op het werk. En terwijl ze de jongens in de klas wijs maakt dat ze er uit is gestuurd, vertrekt Ché (uiteraard met toestemming van de leraar!) naar de school waar Jaimy vandaag aan het werk is. Ché barst gelijk los: “Wat ben je hier aan het doen?” Dat legt Jaimy graag uit: “Samen met een collega controleer en doe ik het onderhoud van het brandmeldsysteem, de inbraakinstallatie en de noodverlichting. We testen alles en als er iets kapot is dan repareren we dat.”

Heel afwisselend!

Het werk van elektromonteur bij Spie is geen dag hetzelfde. Jaimy vertelt: “Ik kom bij veel verschillende scholen en bedrijven, maar soms ook bij mensen thuis. We doen het onderhoud van de elektrische installaties, maar het kan ook gebeuren dat we worden opgeroepen omdat iemand per ongeluk het alarm heeft laten afgaan. Het is dus heel afwisselend werk!

Zorg of techniek?

Dat lijkt Ché wel wat. “Op het vmbo twijfelde ik nog of ik de zorg in wilde of dat ik iets met techniek zou gaan doen. Ik koos voor elektrotechniek omdat ik het heel leuk vind en er altijd werk in te vinden is.”

Lekker werken met je handen

Jaimy leidt Ché rondt door de school en ondertussen kletsen ze nog wat verder. Ché: “Ik denk niet dat ik nog een hbo-opleiding ga volgen, dan moet ik teveel in de boeken. Ik werk het liefste met mijn handen.” Dat herkent Jaimy helemaal: “Ik ben ook geen theoriemens en een hele dag op kantoor werken is niks voor mij. Ik koos daarom voor de BBL-opleiding. Ik kon daardoor al gelijk aan het werk en hoefde nog maar één dag per week naar school.”

Plaats een reactie