GirlsFuture

Toekomstig architecte Baraa wint haar eerste prijs!

Niet met het ontwerpen van een mooi gebouw, maar met de online wedstrijd van Girls’ Day won Baraa (15) de eerste prijs! Ze kreeg een houten bord met haar naam erop. 

Vanwege de corona-maatregelen konden meisjes helaas niet op bedrijfsbezoek en werd door Girls’ Day een online wedstrijd georganiseerd. Een beetje technisch inzicht was daarbij wel handig. De meiden moesten vragen beantwoorden over techniek. Dat deed Baraa het beste van allemaal.

Niet te geloven!

“Mijn docent meneer Kruitbosch zei dat ik mij best kon opgeven, want hij had er alle vertrouwen in dat ik het kon. Toch moest ik nog best wat antwoorden gokken. Toen ik hoorde dat ik de wedstrijd had gewonnen, kon ik het eerst dan ook niet geloven”, lacht Baraa. Het mooie houten naambord is het bewijs dat Baraa toch echt gewonnen heeft!

Werken in Dubai

Baraa zit in klas 3 van het vmbo Pontes Goese Lyceum en heeft gekozen voor de richting bouw & installatie. “Ik wil graag architect worden en dan is dit een goed begin. Het lijkt me heel leuk om later de baas te zijn van mijn eigen architectenbureau. Ook lijkt het me gaaf om in Dubai te werken”, vertelt een ambitieuze Baraa.

Stage lopen, zin in!

Toen ze vier jaar was kwam Baraa vanuit Syrië naar Nederland. Haar buurvrouw heeft hen met van alles geholpen en Baraa noemt haar niet voor niks haar ‘bonusoma’. “Ze is echt ontzettend lief en ook nu kan ik nog altijd bij haar terecht. Zij heeft me zelfs geholpen met het vinden van een stageadres. Dit schooljaar ga ik dus al een kijkje nemen bij een architectenbureau, zin in!”

Over Girls’ Day

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven! 

Plaats een reactie