GirlsFuture

Tessa en Romy op onderzoek bij Cargill

Tessa Koster (25) en Romy de Bruijne (22) hebben een heel andere baan, maar doen wel allebei onderzoek bij Cargill. Tessa werkt als microbioloog op het laboratorium, terwijl Romy aan haar afstudeerproject werkt voor haar studie Technische Bedrijfskunde. Daar willen we natuurlijk graag meer van weten!

Allereerst, waarom kozen jullie voor Cargill?

Tessa: Ik wilde eerst graag forensisch onderzoek doen, maar tijdens vakantiewerk bij Cargill in Bergen op Zoom hoorde ik dat ze in Sas van Gent op zoek waren naar een microbioloog. Ik heb gelijk gesolliciteerd en werk hier inmiddels alweer drie jaar.

Romy: Ik wilde graag afstuderen in Zeeland, omdat hier veel kansen liggen. Nadat ik een oproepje voor een stageplek op LinkedIn plaatste, ontplofte mijn mailbox door alle reacties. Uiteindelijk koos ik voor Cargill, omdat ze mij veel vrijheid geven en goede begeleiding bieden.

Wat onderzoeken jullie?

Tessa: Ik onderzoek welke bacteriën in het eindproduct zitten. Cargill verwerkt mais en tarwe en daar kunnen net als op alle natuurlijke voedingsmiddelen bacteriën op zitten. We zorgen er bij Cargill voor dat het voedsel veilig is en dat we voldoen aan de specificaties.

Romy: Cargill doet regelmatig projecten, maar soms liep de communicatie daarbij niet goed, waardoor zaken niet duidelijk waren of projecten te lang duurden. Ik onderzoek alle communicatiemomenten tijdens het proces, vanaf het eerste idee totdat het project klaar is.

Tessa: Het is leuk om elke dag zo praktisch bezig te zijn. Ik werk niet alleen in het laboratorium maar kom ook in de fabriek. Als er problemen zijn in het productieproces neem ik daar monsters van die ik kan onderzoeken.

Romy: Het werken met veel verschillende mensen van alle niveaus binnen de organisatie is erg leuk. Samen kijken hoe zaken verbeterd kunnen worden en vervolgens aan de slag gaan om tot aanbevelingen te komen.

Welke uitdaging ga je graag aan?

Tessa: De fabriek is zo groot en ik wil graag alle details leren kennen. Daar ben ik de komende jaren nog wel mee bezig. Romy: Mijn uitdaging is om mijn afstudeerstage goed af te ronden en ervoor te zorgen dat Cargill ook echt met mijn aanbevelingen aan de slag gaat.

Wat vinden jullie vriendinnen van jullie keuze voor techniek?

Tessa: Ze vragen wel eens: “Is het niet eng om met bacteriën te werken?” Dan zeg ik steeds weer: nee hoor, bij Cargill is voorzichtig en veilig werken prioriteit en dan is het hartstikke leuk!

Romy: Ze vinden het wel stoer en echt bij me passen en zeggen: “Stuur eens een selfie met je veiligheidskleren aan.”

Plaats een reactie