GirlsFuture

Studeren in Middelburg: ‘Gezellig en persoonlijk’

Kirsten Kapteijns (21) en Marije Sluiskes (20) komen allebei uit een klein dorpje in Brabant en Gelderland en hebben heel bewust gekozen voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. 

Waarom University College Roosevelt?

“We hadden al goede verhalen gehoord over deze universiteit. Met zo’n 600 studenten is het kleinschalig en persoonlijk. Er heerst een leuke sfeer, zodat je al snel contact maakt met andere studenten. Wat uitgaan betreft is het natuurlijk niet te vergelijken met een grote stad, omdat er gewoon minder te doen is. Je moet het samen leuk maken en daarom zijn er veel clubjes en worden veel activiteiten georganiseerd. Dat is hartstikke leuk, vooral omdat je daardoor snel iedereen kent.”

Met Science iets bijdragen aan de wereld

Marije is een echt bèta-meisje en koos tijdens haar vwo-opleiding bewust voor wiskunde. Veel meiden weten niet dat je daarmee nog alle kanten op kunt. “Mijn doel is om concreet iets bij te dragen aan de maatschappij. Op het gebied van big data is bijvoorbeeld nog veel te ontwikkelen en ontdekken. Door een tekstanalyse van de social media in conflictgebieden kun je voorspellingen doen en vooraf op de situatie inspelen of preventief hulp bieden.” De interesse van Kirsten ligt meer in de richting van neurowetenschappen. “Afgelopen zomer heb ik samen met een docent een onderzoek gedaan naar wat muziek kan betekenen voor mensen met dementie. Je kunt de ziekte niet direct oplossen maar wel meer voor deze mensen betekenen.”

Goede motivatie is belangrijk

Als je een studie wil volgen bij UCR zijn je cijfers natuurlijk belangrijk, maar daarnaast ook een goede motivatie. “Maar je hoeft nog niet precies te weten wat je wilt, want je kunt tijdens je studie nog switchen als je interesses veranderen.”

Plaats een reactie