GirlsFuture

Stempelen in het groot

Zeker weten dat ook jij iets in je koelkast hebt staan dat gemaakt is bij Elopak. Bij dit bedrijf maken ze namelijk al meer dan 50 jaar verpakkingen voor melk, yoghurt, sap en andere vloeibare levensmiddelen. Wendy van Waes zorgt ervoor dat de afbeeldingen netjes op de pakken worden gedrukt.

Kleurrijk werk

Na de havo ging Wendy gelijk aan de slag bij Elopak. En na een aantal interne opleidingen werkt ze nu op de afdeling Platemaking. Plates zijn een soort kunststof stempels die op de rollen worden bevestigd en waarmee de afbeeldingen op het karton worden gedrukt. “We drukken met vier tot soms wel acht kleuren. Elke kleur wordt apart gedrukt. Eerst wordt geel gedrukt, dan rood, blauw en zwart. Tussendoor droogt de inkt en alle vier de kleuren samen vormen precies de afbeelding zoals de klant hem op het pak wil,” legt Wendy uit.

Nauwkeurig en precies

Het is afwisselend werk en het is belangrijk dat je heel nauwkeurig kunt werken. “De klant is heel kritisch en wil alleen de beste kwaliteit. Als er iets net niet helemaal goed gaat tijdens het drukken worden de verpakkingen gelijk afgekeurd. Dat willen we natuurlijk voorkomen,” vertelt Wendy. “Alle kleine details moeten dus kloppen.”

Wist je dat…

…ze in totaal wel 70 verschillende verpakkingen maken in alle maten en soorten? En dat het mogelijk is om vanaf je zestiende al vakantiewerk te doen of als bijbaan naast je studie?

Tip

Wil je meer weten over het (vakantie)werk bij Elopak? Neem dan eens een kijkje op www.elopak.com/nl.

Plaats een reactie