GirlsFuture

Spin in het web bij DOW

Na haar universitaire studie Chemische Technologie en Materiaalkunde volgt de Belgische Nathalie Ghyselinck (30) de master Chemische Technologie. Tijdens haar stage maakt ze kennis met Dow en dat bevalt zo goed dat ze er na haar studie in 2013 graag aan de slag gaat als improvement engineer bij de LHC (Light Hydrocarbons) fabrieken.

Verbeteren en aanpassen

In deze functie is Nathalie elke dag bezig met het verbeteren en vernieuwen van de verschillende processen in het LHC- complex. Dit bestaat uit in totaal acht fabrieken en is de grootste afdeling op het industriepark van Dow. “Op deze fabriek worden grote hoeveelheden LPG en nafta omgezet naar o.a. ethyleen, propyleen, butadieen en benzeen. Deze stoffen worden in andere fabrieken van Dow als grondstof gebruikt of gaan via een pijplijn naar andere bedrijven,” legt Nathalie uit. Daarnaast onderzoekt Nathalie ook hoe het proces duurzamer en efficiënter kan.

Gerecycled plastic

Zoals door gebruik te maken van plastic afval. Dit plastic wordt eerst verwerkt tot olie en daarna gemengd met nafta. Vervolgens gebruikt Dow dit product om ethyleen van te maken. “Nu we op deze manier steeds meer plastic afval recyclen is het wel belangrijk om te onderzoeken hoe de machines in de fabriek reageren op de andere samenstelling van de nafta,” legt Nathalie uit.

Samenwerken

“Het leukste aan dit werk is het werken in verschillende teams. Ik heb contact met veel mensen met verschillende nationaliteiten en ik heb nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta,” vertelt Nathalie. “De helft van mijn 18 collega engineers is trouwens vrouw. Een gevarieerde groep dus, dat is goed voor de balans.”

Met wie werkt Nathalie samen?

Engineering

Samenwerken met verschillende disciplines om een project tot in detail uit te werken.

Global Technology Center

Experts in verschillende vakgebieden en met kennis over de andere Dow krakers op de wereld.

Operations

Wat zijn de wensen van de operators, productie- coördinatoren en productie engineers?

EH&S

Overleg over de impact die vernieuwingen hebben op milieu, veiligheid en gezondheid van werknemers

Projectmanager

Belangrijke schakel die ervoor zorgt dat projecten goed verlopen en binnen alle deadlines.

Process Safety

Samen zorgen dat we de best mogelijke veiligheidsmaatregelen vinden voor een nieuwe equipment.

Tip

Wil je meer weten over het werken of stage lopen bij Dow? Neem dan eens een kijkje op www.dow.com, bij de vacatures staan volop mogelijkheden.

Plaats een reactie