GirlsFuture

Soraya stelt vragen aan: Meng Yi

Soraya heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Soraya heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Meng Yi Zhou (22), vierdejaars chemisch fysiek analist (niveau 4) en stagiaire bij SGS. Bedankt Soraya!

Waarom heb je voor de ze opleiding gekozen? 

Het past echt bij mij! Ik hou van structuur in mijn taken. Als Chemisch fysisch analist valt dit dan ook helemaal in mijn straatje. Op school krijgen we veel verschillende analyses en leren we veel nieuwe dingen, dus saai is de opleiding zeker niet. Op dit moment loop ik stage bij SGS Nederland. Ik heb het daar erg naar mijn zin. 

Waar moet je goed in zijn voor deze opleiding? 

Het is wel handig om al wat van scheikunde, natuurkunde en biologie te weten, maar als dat niet zo is hoef je daar geen zorgen om te maken. Uiteindelijk leer je het allemaal op school en houden de docenten er rekening mee. Als je moeite hebt met de theorie, zullen ze je altijd helpen.

Heb je een zware boekentas? 

Nee, dat kennen wij niet! In onze tas zit alleen een iPad, notitieschriftjes en een biologieboek. Wij werken op school met de iPad, waardoor de meeste informatie digitaal is. 

Werken je ouders ook in de techniek? 

Wij zijn van Chinese afkomst en mijn ouders werken in de horeca. Zelf wilde ik een andere richting op, een opleiding die mij meer interesseerde en leuker leek. 

Later kozen mijn broertjes ook voor techniek. Voor mijn ouders was het eerst wel even wennen, maar nu ze er meer over weten zeggen ze: “Als je het leuk vindt, dan moet je het gewoon doen.”

 

Plaats een reactie