GirlsFuture

Quincy

Wie?

Maxine Linting
Machine operator Elopak

Zou Quincy na haar opleiding bij Elopak kunnen werken?

Dat denk ik zeker! Ik was eerst kapster en heb een 4-jarige opleiding bij Elopak gevolgd. Maar met een diploma procestechniek heb je wel een streepje voor en kun je waarschijnlijk al gelijk aan de slag. Bij Elopak maken we verpakkingen voor de voedselindustrie. Je werkt dus met machines die karton verwerken tot verpakkingen voor melk, sap, yoghurt, en nog veel meer.

Waar moet je goed in zijn voor dit werk?

Je moet in ploegen willen werken. Dat wil zeggen dat je zowel overdag, maar ook ’s nachts en in het weekend werkt. Omdat we verpakkingen voor voedsel maken is het heel handig als je het leuk vindt om je werkplek goed schoon te houden. Daarnaast is het belangrijk om nauwkeurig en serieus te werken. En ook dat je het leuk vindt om samen te werken en mee te denken over verbeterpunten. Dat laatste wordt zeker gewaardeerd door het bedrijf.

Hoe kijkt Elopak tegen meisjes in de techniek aan?

Als je goed werkt maakt het niet uit of je een man of vrouw bent. In het begin moesten de mannen nog wel wennen aan een vrouw in de ploeg, maar inmiddels zijn ze het gewend en heb ik zelf alweer een aantal mannen ingewerkt.

Wie?

Karin van Hurck
Moeder van Quincy

Wat vind je van haar opleidingskeuze?

Ik dacht altijd dat ze iets met kunst zou gaan doen, omdat ze creatief is en graag tekent. Maar ik vind het heel goed van haar dat ze nu deze keuze heeft gemaakt. We hebben veel voorbeelden van mensen uit de familie die in de procestechniek werken. Ze weet dus waar ze aan begint. En dat je door het werken in ploegendienst in het weekend ook wel eens een feestje mist.

Waar ben je trots op?

Ik vind het mooi om te zien dat ze zo gegroeid is. In het eerste jaar op de middelbare school had ze het niet naar haar zin, maar na de overstap naar het vmbo ging ze gelukkig weer met veel plezier naar school. Ze is nu zelfverzekerder en heeft veel nieuwe vrienden gemaakt.

Wat denk je dat ze na haar opleiding gaat doen?

In Zeeuws-Vlaanderen kun je met een opleiding procestechniek bij heel veel bedrijven terecht, dus ik verwacht dat Quincy ook wel bij een van deze bedrijven aan het werk gaat. Haar droom is om iets met ruimtevaart te doen. Of dat het gaat worden weet ik niet, maar binnen een bedrijf zal ze zeker nog wel door blijven leren.

Wie?

Hanneke van Dorsselaer
Oud-docent en oud-mentor van Quincy

Hoe omschrijf je haar?

Spontaan en vrolijk, maar ook gedreven en zorgzaam.

Waar is ze goed in?

Als ze met iemand moet samenwerken die er een beetje de kantjes vanaf loopt, kan ze die goed motiveren om ook aan het werk te gaan. Dat vind ik een hele sterke eigenschap. Ik heb ook tegen haar gezegd: ‘Ik zie in jou wel iemand die goed leiding kan geven.’ Verder is ze echt een voorbeeld dat ook meisjes heel goed in de techniek passen. Ze is positief en kan zeker andere meiden inspireren om ook voor techniek te kiezen.

Wat gaat ze over 5 jaar doen?

Ik weet zeker dat ze een hele goede leerling in de procestechniek zal zijn. Ik ben heel benieuwd of ze na de opleiding direct gaat werken of dat ze hierna nog een hbo-opleiding gaat volgen. Als ze aan het werk gaat, dan zie ik deze stoere meid wel leiding geven aan een groep mannen.

Heb je nog een tip voor haar?

Luister naar je eigen gevoel. Het kan je heel ver brengen om goed te luisteren of je ergens op je plek zit of niet. Je hebt al laten zien dat je dan de goede keuze kunt maken.

Plaats een reactie