GirlsFuture

Quincy een creatieve doorzetter die graag de baas speelt

Wie?

Quincy van Hurck (17)
1e jaar procestechniek

Waarom deze opleiding?

Ik wilde graag iets met kunst doen, want ik teken heel graag. Maar op de middelbare school kwam ik er achter dat ik natuurkunde en scheikunde ook erg leuk vind. Toen ik in de GirlsFuture een ander meisje zag dat voor de opleiding procestechniek had gekozen, dacht ik: ‘Hé, dat lijkt me echt heel leuk!’

Wat is zo leuk aan procestechniek?

Het lijkt me heel leuk om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt in de fabriek en dat je de problemen die zich voordoen moet oplossen. Dat je vooral met mannen werkt vind ik juist wel fijn. Ik ben nu al veel bevriend met jongens en ik zit op deze opleiding zeker op mijn plek.

Is er ook iets wat je moeilijk vindt?

Ik ben van havo naar vmbo overgestapt, omdat het niet lekker liep in mijn klas. Maar op het vmbo waren we als klas echt één groep en iedereen accepteerde elkaar. Dat deed me echt goed, waardoor ik minder verlegen was en het ook beter ging met leren. Mijn mentor Hanneke zei op een gegeven moment: ‘Quincy jij gaat cum laude slagen!’ Dat is me uiteindelijk ook gelukt en daar ben ik heel trots op.

Wat wil je later gaan doen?

Later zou ik in mijn werk graag leiding willen geven. Ik speel namelijk graag de baas. Als we in groepjes werken trek ik snel de leiding naar me toe. Verder zou ik graag in ploegendienst werken, dus ook in het weekend of ’s nachts. Die afwisseling lijkt me erg leuk.

Benieuwd wat anderen van Quincy vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie