GirlsFuture

Out of the box met logistiek

Onderzoeken, verbeteren en vernieuwen. Dat zijn de interesses waar Imara de Rooij (20) warm voor loopt tijdens haar opleiding Logistics Engineering. Nu ze stage loopt bij Dow kan ze er ook in de praktijk mee aan de slag. Ze werkt namelijk mee aan het project waarbij de Cargo Card wordt geïntroduceerd.

De Cargo Card, wat is dat?

“Dat is een smartcard waarmee de chauffeurs van vrachtwagens zich aanmelden bij de ingang van het bedrijventerrein,” legt Imara uit. Door middel van biometrie worden ze geïdentificeerd en krijgen ze de laadbewijzen mee. Het grote voordeel van deze smartcard is de bijdrage aan een vlot, probleemloos en betrouwbaar logistiek proces. “Hartstikke handig, want hierdoor bespaart de chauffeur veel tijd,” lacht Imara.

Sneller en beter

Na haar stage volgt Imara gedurende een half jaar het keuzevak Supply Chain Innovation. Deze minor gaat over het verbeteren van de supply chain. Dit is de complete logistieke keten van een bedrijf, van grondstof tot eindproduct en alle stappen die daar tussen liggen. “Ik ga graag aan de slag met het verbeteren van deze keten. Waar kan het sneller of beter? Je werkt samen met veel verschillende mensen en betrekt ook de mensen op de werkvloer erbij. Je zit dus zeker niet de hele dag achter je bureau.” vertelt Imara. “Naast dat je flexibel en creatief moet zijn, is het ook handig dat je out of the box kunt denken en mensen mee kunt krijgen met je ideeën.”

Enthousiaste dame

“Ik zou andere meiden zeker aanraden om voor deze opleiding te kiezen,” zegt een enthousiaste Imara. “Ik sta vaak bij de open dag van de HZ en wil graag meiden interesseren voor logistiek.” Na de opleiding zijn er ook nog volop mogelijkheden. Zo wil Imara na haar opleiding nog verder studeren. “Het liefst projectmanagement of operationsmanagement.”

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Imara? Neem dan eens een kijkje op www.hz.nl.

Plaats een reactie