GirlsFuture

Op je plek bij ICT

De vriendinnen Melissa Jansen (20) en Jasmijn van der Peijl (18) hebben veel met elkaar gemeen. Ze zitten allebei in het derde jaar van de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar (ICT), houden van WordPress en gamen graag in hun vrije tijd. Jasmijns speelt graag Skyrim en Witcher, Melissa kiest vaak voor ritmegames.

Spelenderwijs leren

Jasmijn vond het altijd al leuk om met computers bezig te zijn. Websites bouwen, maar ook het design. Melissa maakte via Tumblr kennis met coderen en vormgeven. “Spelenderwijs heb ik zo kennis gemaakt met deze opleiding.“

Theorie en praktijk

Ze willen later graag websites ontwerpen en vormgeven. Melissa: “Ik zou het liefst met WordPress werken. Veel bedrijven gebruiken dat programma dus je kunt er bijna overal mee aan de slag.” De meiden werken nu op school ook al vaak aan opdrachten van bedrijven. Zo leren ze wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je in groepjes echte problemen oplost. “Maar ook leren we coderen, en maken we kennis met typografie, Photoshop en Illustrator,” legt Jasmijn uit.

Aansluiting met klasgenoten

Is het niet alleen een opleiding voor nerds? “Een beetje wel,” lacht Jasmijn. “Iedereen gamet wel en de meeste studenten zijn wel wat stiller.” Maar dat vinden Melissa en Jasmijn juist fijn. “Op het vmbo hadden we niet zoveel aansluiting, maar hier is het juist andersom. Ik zit hier helemaal op mijn plek en doe eindelijk iets wat ik leuk vind,” vertelt Melissa enthousiast.

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Melissa en Jasmijn? Neem dan eens een kijkje op www.scalda.nl bij de opleidingen ICT.

Plaats een reactie