GirlsFuture

Nihalia een stoere dame met talent voor techniek

Wie?

Nihalia Blanken (37)
4e jaar Technicus engineering elektrotechniek

Waarom deze opleiding?

Ik heb eerst een hbo-opleiding gedaan, waarna ik me zou gaan bezighouden met het organiseren van evenementen. Maar omdat er in Zeeland weinig betaald werk te vinden is, ben ik verder gaan kijken en ontdekte dat veel technische bedrijven op zoek zijn naar personeel. Ik was altijd al een beta-meisje, dus de stap naar techniek was vrij logisch. Daarbij kwam mijn kennis van natuurkunde en wiskunde goed van pas.

Wat is zo leuk aan elektrotechniek?

Ik vind het werken aan projecten heel leuk. Tijdens mijn stage werkte ik mee aan de aanleg van een groot elektriciteitsnetwerk in Terneuzen en moest ik het werk voorbereiden. Aan de hand van opdrachten bekeek ik welke materialen nodig waren, moest ik elektrische schema’s kunnen lezen én aanpassen en bekijken of er voldoende monteurs waren ingepland. Ik werk goed onder druk en vind het leuk om het overzicht te bewaren.

Is er ook iets wat je moeilijk vindt?

Mannen moeten er wel eens aan wennen dat vrouwen anders werken dan mannen. Je moet als vrouw wel je mannetje durven staan en zeggen: laat mij het maar op mijn manier doen!

Wat wil je later gaan doen?

Ik zou graag bij een groot bedrijf werken, zodat ik nog veel kan leren en ervaring kan opdoen. Ook zou ik mijn werk graag willen combineren met lesgeven op het mbo.

Benieuwd wat anderen van Nihalia vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie