GirlsFuture

Niet te eten! De Kinderkunstweek

Ook dit jaar was er weer een Kinderkunstweek. Een week waarin er op de basisscholen aandacht is voor kunst. Dit keer was het thema: Niet te eten! Voedsel in de kunst. Een kunstenaar maakte daarvoor een grappig ei van gips dat uit drie delen bestaat met middenin een knalgele dooier. Ei als kunst!

Soepbakjes

De 11-jarige Renée en Fleur van basisschool Laureyn in Philippine deden samen met de klas ook mee aan de Kinderkunstweek. Renée: “Wij hebben van papier en verf een soort soepbakje gemaakt. Alle 24 kunstwerkjes hangen nu voor de ramen van een mosselrestaurant in Philippine.”

Eierkoeken en hamburgers 

Als zíj van een voedingsmiddel een kunstwerk zouden moeten maken dan hoeven ze daar niet lang over na te denken. “Een eierkoek!” roept Renée gelijk. “Die vind ik erg lekker.” Fleur ziet meer iets in een lekkere hamburger van hout. “Dat lijkt me wel grappig om te maken.”

Techniek en kunst

Dat bij kunst ook techniek gebruikt wordt, daar zijn ze het wel mee eens. “Met techniek kun je hele mooie dingen in elkaar flansen”, legt Fleur uit. Renée vult aan: “Ik heb op de kunstacademie gezeten en daar moesten we van oude stukken van een computer een kaft knutselen voor een boek.”

Grootse plannen 

Beide meiden willen later ook iets met kunst en techniek gaan doen en hebben al grootse plannen. “Wij willen allebei binnenhuisarchitect worden en samen ons eigen bedrijf beginnen”, vertelt Fleur enthousiast. Twee technische én creatieve dames in de (eier)dop dus!

1 reactie