GirlsFuture

Met samenwerken helpen we Maaike weg!

Petra de Braal is initiatiefneemster van het project De Zeeuwse Huiskamer. Met dit maatschappelijke project rondom wonen, welzijn en zorg brengt ze mensen die hulp nodig hebben in contact met studenten en ondernemers die hulp kunnen bieden. Want hoe kun je de juiste zorg aanbieden als je niet precies weet wat de exacte hulpvraag is? Petra zet daarbij het verhaal van de mens centraal. Met als resultaat een oplossing die precies aansluit op het probleem.

De hulpvraag van Maaike

“Maaike studeert aan de HZ University of Applied Sciences en zit in een elektrische rolstoel. Omdat ook haar handen niet goed functioneren heeft ze problemen met sommige handelingen op school. Zoals het pakken en gebruiken van haar laptop en andere leermiddelen, of het gebruikmaken van de pinautomaat bij de koffiecorner. Wat heeft zij nodig om zelfstandig te kunnen functioneren op school?”

HZ

Studenten van de opleiding Verpleegkunde en Social Work aan de HZ gaan in gesprek met Maaike. Wat zijn haar problemen precies? Waar loopt ze tegenaan en wat heeft ze nodig? Wat werkt wel en wat werkt niet? Haar verhaal wordt gedeeld met de andere partijen.

Amels

Dit bedrijf bouwt luxe jachten die voorzien zijn van veel technische snufjes, die ook handig kunnen zijn voor mensen met een beperking. Daarom zetten zij hun kennis en ervaring in om Maaike te helpen aan de juiste hulpmiddelen. Zoals een kleine sensor die vlakbij een deur kan worden geplaatst, zodat Maaike de deur met haar stem kan openen.

Scalda

Studenten van de opleiding ICT ontwikkelen een programma voor haar laptop, waarmee Maaike met een paar muisklikken een aantal handelingen op haar laptop sneller kan uitvoeren. Zo krijgt ze bijvoorbeeld met één druk op een knop een overzicht van al haar laatst geopende Excel-documenten.

HZ

Studenten Engineering ontwikkelen, samen met Amels, een accessoire voor haar elektrische rolstoel, zodat Maaike haar laptop en andere spullen makkelijker kan pakken. Ook ontwikkelen ze een nieuwe beugel voor de pinautomaat, waardoor deze makkelijk op de juiste hoogte kan worden gebracht zodat Maaike er goed bij kan.

University College Roosevelt

Zij pakken de hulpvraag breder op en onderzoeken aan de hand van het verhaal van Maaike hoe studenten met een fysieke handicap beter geholpen kunnen worden in scholen of universiteiten.

Plaats een reactie