GirlsFuture

Meike een stoere dame met gelakte nagels en lippenstift

Wie?

Meike van de Voorde (15)
3e jaar Vakmanschapsroute

Waarom deze opleiding?

Bij de Vakmanschapsroute leer je van alles over techniek. Ik had eerst advies gevraagd bij mijn favoriete docent en hij zei: “Ga er gewoon voor!”. Wij zijn dit jaar gestart met metaaltechniek en ict, maar ik krijg ook nog bouw en elektrotechniek. Hierna wil ik bij Scalda de chauffeursopleiding gaan doen. Daar krijg ik ook weer techniekles, want ik moet natuurlijk wel zelf aan mijn vrachtwagen kunnen sleutelen.

Wat is zo leuk aan chauffeur zijn?

Als ik internationaal ga rijden lijkt het me vooral heel leuk om stukjes van het land te zien. Het heeft me altijd al leuk geleken om chauffeur te worden. Mijn vader was ook vrachtwagenchauffeur en soms reed ik wel eens met hem mee of gingen we samen met de vrachtwagen naar de garage.

Is er ook iets wat je moeilijk vindt?

Af en toe vind ik het wel moeilijk om heel precies te werken, zoals bij metaalbewerking. Dat moet echt op de millimeter kloppen. Verder ben ik niet zo goed in mijn talen. Maar als ik op mijn vader lijk, dan komt dat wel goed. Die reed vaak door Frankrijk en leerde zo al snel de taal te spreken.

Wat wil je later gaan doen?

Ik zou willen beginnen met internationaal rijden en als ik vaker thuis wil zijn dan gewoon in Nederland. En als het nodig is dan zou ik ook heel graag voor mijn ouders zorgen. Als er iets gebeurt mogen ze altijd bij mij komen wonen.

Benieuwd wat anderen van Meike vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie