GirlsFuture

Marta

Wie?

Ester Snoek
HR specialist bij Dow

In welke banen kun je bij Dow terecht met een chemie opleiding?

Je kunt bij ons aan de slag bij research & development (R&D), onze onderzoeksafdeling. Daar vinden allerlei onderzoeken plaats, zoals het ontwikkelen van nieuwe producten of nieuwe productieprocessen. Er zijn diverse afdelingen bij R&D en bij sommige onderzoeken komt life science zeker van pas. Daarnaast wordt onderzocht hoe producten en processen meer duurzaam gemaakt kunnen worden. Maar wist je dat je met een chemie opleiding er ook voor kunt kiezen om in de fabriek aan de slag te gaan? Heb je affiniteit met techniek en ben je bereid nog door te leren, dan is een baan als procesoperator of engineer ook een optie.

Welke kwaliteiten heb je nodig in deze banen?

Voor een baan bij R&D is het belangrijk dat je het leuk vindt om problemen op te lossen en innovatieve oplossingen te bedenken. Dow is namelijk altijd op zoek naar frisse en nieuwe ideeën. Maar ook moet je analytisch en gestructureerd kunnen werken en het leuk vinden om samen te werken. En wil je meer de technische kant op? Dan is het ook belangrijk dat je stressbestendig bent. Voor alle functies geldt: safety first!

Hoe kijkt Dow tegen meiden in de techniek aan?

Meiden, jongens, iedereen is welkom bij ons! Een van de doelen van Dow is om de meest inclusieve material science company in de wereld te worden. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn op het werk. Of je nu man, vrouw, oud of jong bent. Maar ook met elke culturele achtergrond of geaardheid. Wij geloven dat juist die unieke achtergrond ervoor zorgt dat je beter oplossingen kunt bedenken voor onze klanten. Door diversiteit kunnen we samen beter presteren. En dat maakt het werken alleen maar leuker!

Wie?

José de Winter
Docent van Marta

Hoe zou je Marta omschrijven?

Marta is bescheiden, maar ook gedreven en vanaf het begin van haar studie al heel enthousiast over life science. Ze is ook ambitieus, want ze heeft ervoor gekozen om stage te lopen bij het Erasmus MC waar ze meewerkt aan een onderzoek van hoge kwaliteit. En dat kan ze ook! Haar begeleiders bij het Erasmus MC zijn erg enthousiast en heel blij met haar. Dat doet ze erg goed.

Waar zie je Marta over 5 jaar?

Ik zie Marta wel als onderzoeksanalist in een medische omgeving of als master student. Wat ik ook bij haar vind passen is het introduceren van nieuwe methodes. Onderzoeken welke technieken het meest geschikt zijn voor een bepaald onderzoek in het laboratorium en deze vervolgens introduceren. Marta heeft zeker wat in haar mars en ik zie haar wel samen met anderen iets nieuws op poten zetten. Na het halen van je life science bachelor kun je overigens meerdere kanten op. Je kunt meewerken aan researchprojecten als research analist maar ook een master doen. Daarna kun je als docent aan de slag in het onderwijs of aan een onderzoeksinstituut een PhD traject volgen.

Welke kwaliteiten heb je nodig voor deze opleiding?

Het is belangrijk dat je zelfstandig, nauwkeurig en betrouwbaar kunt werken. Ook moet je sociaal zijn en goed kunnen samenwerken met anderen. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent naar nieuwe dingen, graag iets wilt onderzoeken en ontdekken. Die uitdaging moet je willen aangaan, want de vernieuwingen in de medische wereld gaan erg snel.

Plaats een reactie