GirlsFuture

Marta kiest voor de medische wereld

Wie?

Marta Sério Ferreira (21)
4e jaar chemie

Waarom deze opleiding?

In de GirlsFuture las ik de verhalen van een aantal meiden die voor de opleiding chemie hadden gekozen. Ik vond scheikunde al heel lang leuk en door hun verhalen besloot ik een dagje mee te lopen bij de HZ. Daarnaast trekt het me heel erg aan om onderzoek te doen naar ziektes. Ik wil in mijn werk heel graag iets betekenen voor anderen. Daarom lijkt het me heel mooi om als onderzoeksanalist in een medisch centrum mensen en kinderen te kunnen helpen.

Waar wil je stage gaan lopen?

Momenteel loop ik stage bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Samen met een team van vijf mensen onderzoek ik een afwijking waarbij de hersenen van kleine kinderen te klein blijven. Wij werken samen met een arts die gespecialiseerd is in deze afwijking. Het team is nu ongeveer twee jaar bezig met het onderzoek en het doel is om een betere diagnose te kunnen stellen en een betere behandeling te kunnen ontwikkelen. Hierdoor kan de levensverwachting en de kwaliteit van leven van deze kinderen verbeteren. Het is heel fijn dat ik na deze stage ook mijn afstudeerstage bij het Erasmus MC kan doen.

Wat kun je nog meer met deze opleiding?

De opleiding is echt heel breed! Veel meiden denken bij deze opleiding vaak alleen aan een baan in de chemische industrie. Maar chemie gaat niet alleen over scheikunde, maar ook over biologie. Als je begaan bent met de natuur dan kun je ook met dieren, planten, het milieu of biobased gaan werken.
En zoek je een baan bij de politie dan is dit een hele goede vooropleiding voor de specialisatie tot forensisch onderzoeker. Je kunt dus heel veel kanten op met chemie!

Waar moet je goed in zijn?

Ik volg de Engelstalige opleiding, want op die manier kan ik straks overal terecht. Bedrijven zijn vaak internationaal of je werkt met Engelstalige collega’s. Verder is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en analytisch kunt werken.

Wat is jouw droombaan?

Ik zou heel graag aan het werk gaan als onderzoeker bij een medisch centrum. Het liefst zou ik na mijn stage bij het Erasmus MC aan het werk gaan. Ik ben geboren in Portugal en op mijn veertiende naar Nederland verhuisd met mijn ouders. Dat bevalt me echt heel goed en ik wil zeker in Nederland blijven.

Benieuwd wat anderen van Marta vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie