GirlsFuture

Maak je eigen woonaccessoire

Zin om iets leuks voor in huis te maken? Iets wat niet alleen mooi is, maar ook nog eens heel handig? Kijk thuis eens in de keukenkastjes of ga naar de (tweedehands)winkel en shop een paar leuke bordjes en kopjes. Let erop dat ze goed bij je interieur passen. Eline en Laura laten je zien hoe je hier een trendy etagère van maakt.

1. Wat heb je nodig om één etagère te maken?

  • 1 groot bord, 1 klein bord en 1 schoteltje
  • 3 kopjes of kleine mokken
  • 1 tube super montagekit
  • Een paar wattenstaafjes

2. Zo moet het ongeveer worden

Probeer uit wat qua kleur en grootte het leukste is: dat ene blauwe kopje juist in het midden of dat gestippelde bordje liever bovenop? Nu kun je nog wisselen!

3. Goede lijm is belangrijk!

Pak de super montagekit en breng met een wattenstaafje flink wat kit aan op de bovenrand van het kopje. Draai hem om en plaats hem precies in het midden op het bord. Druk één minuut goed vast en haal dan met een wattenstaafje de restjes kit weg voor een mooi resultaat.

4. Goed vastmaken

Daarna smeer je de onderkant van het kopje lekker dik in met kit. Zo komt het tweede bordje stevig vast te zitten.

5. Speels effect

Plak het tweede bordje erop en herhaal dit nog een keer met het tweede kopje en het schoteltje. Voor een speels effect is het leuk om de oortjes van de kopjes allemaal een andere kant op te draaien.

6. Ten slotte…

Als laatste plak je een kopje rechtop op het schoteltje. Zo kun je er nog wat in doen, zoals make-up of kleine schoolspulletjes. Laat de etagère nu 8 tot 12 uur goed drogen. Zet je pronkstuk op je kamer of geef hem cadeau.

Eline Renne zit in het tweede jaar van de opleiding Engineering aan de HZ en heeft gekozen voor de afstudeerrichtingen Design & Innovation en Commercial Engineering. Zij vindt het erg leuk dat ze met deze opleiding producten leert ontwikkelen, maar ook verbeteren. “Het is een erg creatieve opleiding waarmee ik nog alle kanten op kan.”

Laura Valent zit ook in het tweede jaar van de opleiding Engineering aan de HZ, maar heeft gekozen voor de afstudeerrichtingen Energy & Process Technology en Mechatronics. Zij houdt ervan om berekeningen te maken rondom allerlei technische vraagstukken. “Met deze opleiding leer ik bijvoorbeeld hoe ik een proceslijn in een fabriek zo energiezuinig mogelijk kan laten draaien.”

Plaats een reactie