GirlsFuture

Logisch en creatief denken

Anissa Boufrahi (22) is niet alleen eerstejaars aan de opleiding HBO-ICT, maar zit ook in het promotieteam van de HZ-opleiding dat zowel jongens als meiden enthousiast wil maken voor een ICT-opleiding. “Het is ook een leuke opleiding voor meisjes, zeker omdat ze er vaak juist zo goed in zijn. Kun je logisch en creatief denken en heb je doorzettingsvermogen, dan biedt deze opleiding je veel mogelijkheden.”

Wist je dat…

…. je tijdens deze opleiding niet alleen aan het programmeren bent, maar ook aan de slag gaat met het maken van apps en games? Anissa vertelt: “Game development is erg leuk! Ik ben nu bezig met het maken van een game voor schoolkinderen.”

… één klein foutje in je software ervoor zorgt dat deze niet goed werkt? “Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken én doorzettingsvermogen hebt om te blijven zoeken tot je het foutje hebt ontdekt.”

… je met een ICT-opleiding ook makkelijk in het buitenland aan de slag kunt? Zo biedt de HZ je de kans om in het buitenland stage te lopen. “Ik zou later ook wel naar het buitenland willen, liefst naar een warm land”, lacht Anissa.

… je in het derde jaar ook aan de slag gaat met het schrijven van software voor robots? Anissa legt uit: “Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van robots. Ze kunnen ook op veel verschillende manieren worden ingezet, dat is super interessant!”

… in Amerika al surveillance robots worden gemaakt en robots die bij een nucleaire ramp de schade kunnen opruimen? Maar ze maken ook robots die pakketten en eten kunnen bezorgen. En robots die met een tracking systeem mensen kunnen opsporen. De robots worden steeds handiger, zo kunnen ze obstakels ontwijken, zich op glad ijs staande houden of ergens onderdoor kruipen.

2 comments