GirlsFuture

Liv stelt vragen aan: Robin van Cargill

Liv heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Liv heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Robin Gartman (18), eerstejaars eerste monteur koude- en klimaatsystemen. Bedankt Liv!

Doe jij je werk meer met je handen of met je hoofd?

Allebei denk ik wel. Ik moet van tevoren goed nadenken over wat ik ga doen en hoe ik het ga doen, anders kan ik mijn werk niet goed uitvoeren.

Werken vrouwen anders dan mannen?

Ja best wel, maar op een goede manier. Vrouwen denken vaak net op een andere manier, waardoor ze samen met mannen tot een perfecte oplossing komen.

Vind je het leuk dat er aandacht is voor meisjes in techniek?

Ja super! We hebben zóveel meer vrouwen nodig in de techniek. Als je een technische opleiding volgt en stage moet lopen dan biedt Cargill ook stageplaatsen aan. Aanmelden dus!

Kun je veel verdienen in techniek?

Als je je diploma’s hebt en certificaten erbij haalt kun je zeker flink wat verdienen. Het is wel echt knallen! Maar dat kun je beter dan je denkt hoor.

Lachen jullie veel op het werk?

Ja echt wel, ik heb het echt gezellig op mijn werk en er is regelmatig tijd voor grapjes of gekkigheid onderling.

Waarom zou ik later bij Cargill moeten werken?

Omdat Cargill een groot bedrijf is met goede kansen en doorgroeimogelijkheden voor je toekomst. En de mannen bij de poort zwaaien altijd heel lief.

Welke tip heb je voor mij?

Blijf doen wat je leuk vindt en wat je hart zegt. Hard werken is leuk, maar zorg er ook voor dat je waardering krijgt en plezier hebt!

Plaats een reactie