GirlsFuture

Liv stelt vragen aan: Dagmar

Liv heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Liv heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Dagmar de Koster (21), vierdejaars Procesoperator C en heeft een bijbaantje bij Elopak (Coatingfabriek). Bedankt Liv!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb altijd al interesse in techniek gehad, dus ik ben een dagje meegelopen bij Scalda, daar gekeken bij de proeffabriek en ook gevraagd welke vakken ik allemaal zou krijgen. Dat maakte het alleen nog maar leuker.

Heb je leuke docenten?

Zeker! En als de docenten zien dat jij je best doet, dan hebben ze echt het beste met je voor en staan ze altijd voor je klaar. Mijn mentor begeleidt ons tijdens de projecturen. Je werkt dan aan een echte opdracht van een bedrijf. Het is erg leuk om daarbij het bedrijf van dichtbij te zien en het is ook goed om in groepjes te leren samenwerken.

Wat doe je bij Elopak?

Het is mijn bijbaantje en ook in de vakantie werk ik daar. Samen met een paar collega’s sta ik aan het begin van het proces en verwijderen wij de verpakking van de grote rollen papier. Daarna gaan de rollen de fabriek in en worden er kartonnen verpakkingen van gemaakt. Ik heb het er erg naar mijn zin, want het is een fijne werksfeer. Ook werd ik goed ingewerkt en werk ik in een leuk team.

Moet je creatief zijn voor dit werk?

Ja, dat is best wel handig. Als operator moet je oplossingen kunnen bedenken als er problemen ontstaan. Vaak doe je dat samen met anderen en moet je daarbij ook niet vergeten dat je veilig moet werken. In de fabriek staat veiligheid boven alles.

Plaats een reactie