GirlsFuture

Lisette duikt in het onderwaterleven

Wie?

Lisette Rabenberg (21)
2e jaar watermanagement

Waarom deze opleiding?

Ik heb eerst de sportopleiding CIOS gedaan op het MBO. Dat was een leuke opleiding, maar niet wat ik uiteindelijk wilde doen. Tijdens een duikvakantie in Maleisië zwom ik over grote stukken dood koraal. Toen ik me verdiepte in de oorzaak, bedacht ik me dat het gaaf zou zijn als ik daar iets aan zou kunnen doen. Met de studierichting aquatische ecotechnologie kan ik mijn passie voor duiken combineren met mijn werk als onderzoeker. Door bijvoorbeeld onderzoek te doen naar het koraal in het Great Barrier Reef in Australië.

Wat is zo leuk aan de opleiding?

Een opdracht van een docent is bijna altijd een echte opdracht van een bedrijf. Zo onderzoeken wij momenteel bij Dow hoe het grondwater gezuiverd kan worden van heavy metals. Maar ook deden wij een opdracht voor de gemeente Goes. Dat project ging over de wateropslag en de waterloop in de stad. Waar overstroomt het als het veel regent en waar kun je het regenwater opslaan voor tijden van droogte? Ons advies was om meer groen te planten in de stad, omdat het water daar makkelijker de grond in zakt en tegelijk beter wordt vastgehouden.

Waar moet je goed in zijn?

Je moet vooral geïnteresseerd zijn in het vak. Ik had geen scheikunde of biologie in mijn pakket en voordat ik de opleiding begon heb ik daarom wel wat voorwerk gedaan in biologie. Ik moet soms iets harder werken dan andere klasgenoten, maar dat heb ik er wel voor over. Vooral je mindset is belangrijk en dat je doorzettingsvermogen hebt.

1 reactie

  • Wat een mooi interview ! Wij zijn trots op onze kleindochter, zo knap dat ze de ommezwaai naar deze opleiding heeft gemaakt.