GirlsFuture

Kunst kijken bij Covra

Wisten jullie dat kunst niet alleen bewaard wordt in een museum? In Zeeland kun je schilderijen en andere kunstwerken ook zien op een plaats waar je het helemaal niet verwacht: in de opslaghallen voor laag- en middelradioactief afval van COVRA.

Hoe zit dat?

In de hallen waar het radioactieve afval wordt opgeslagen wordt de luchtvochtigheid met grote drogers heel constant gehouden. Daardoor krijgen de vaten waarin het afval ligt opgeslagen niet de kans om te roesten. Maar het is ook harstikke goed voor oude schilderijen en kunstwerken die zeker niet van vochtige lucht houden, omdat ze daardoor gaan schimmelen.

Hangt COVRA de kunst ook op?

Zeker! Ook in het gebouw van COVRA kom je kunst tegen. Vier keer per jaar is er een expositie en kun je de kunst bekijken. Als je dit combineert met een rondleiding, zie je bovendien dat dit technische bedrijf bijna net zo schoon is als een ziekenhuis. Dus het idee dat techniek ‘vies’ is, gaat bij COVRA zeker niet op. En ook als meisje kun je er aan de slag als procesoperator, chemisch analist, monteur, maar ook als ICT-er of chauffeur. Genoeg mogelijkheden dus! Zo zie je maar, bij COVRA is niet alleen het radioactief afval veilig, maar ook de kunst!

Plaats een reactie