GirlsFuture

Jolijn cruist van haven naar haven!

Wie?

Jolijn Sala (21)
4e jaar maritiem officier

Waarom deze opleiding?

Mijn vader is heel technisch en maakte mij op mijn zesde al nieuwsgierig naar techniek toen hij aan zijn quad aan het sleutelen was. Ik vond het als snel leuk om dingen uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Daarnaast ben ik een watersporter, is een kantoorbaan niks voor mij én ben ik op zoek naar avontuur. Deze opleiding sluit daar precies op aan. Ik ben wel vijf keer naar de open dag geweest, heb meegelopen bij de opleiding en veel vragen gesteld. Zonder twijfel is een technische baan op een schip echt mijn droombaan!

Op wat voor schip zou je graag werken?

Het lijkt me heel leuk om op een cruiseschip te werken. Het is eigenlijk een varende stad en omdat mensen op vakantie zijn, is het ook een fijne omgeving om in te werken. Bovendien ben ik dan niet de enige vrouw aan boord, omdat er nog meer andere vrouwen aan boord werken. Het zou voor mijzelf ook als vakantie voelen, want als het schip in de haven ligt kun je zelf ook van boord om rond te kijken. Weer terug aan boord zorg ik er in de machinekamer voor dat het schip weer richting de volgende haven vaart.

Waar moet je goed in zijn in dit werk?

Je moet vooral logisch kunnen nadenken, want je bent vaak problemen aan het oplossen. Daarbij is de kennis van natuurkunde wel handig, want met zoveel pijpleidingen in een schip begrijp je het proces veel beter en zie je sneller oplossingen. Daarnaast is het ook wel fijn dat je geen last van heimwee hebt.

Plaats een reactie