GirlsFuture

Jolanda maakt zich sterk voor meer vrouwen in de techniek!

Dat deze gedreven techniek ambassadeur dat voor elkaar krijgt, blijkt wel uit het aantal vrouwelijke collega’s waarmee ze nu samenwerkt. “In 2005 was ik in de regio zuid-west de enige vrouw in deze functie. Inmiddels werk ik in een team van drie vrouwen en drie mannen. Toen ik 16 jaar geleden bij Actemium ging werken had ik dat echt nooit durven dromen”, aldus een enthousiaste Jolanda.

De meerwaarde van vrouwen 

Hoe ze dat voor elkaar kreeg? “Als vrouw heb ik laten zien dat diversiteit in een team alleen maar wat oplevert. De vrouwen zorgen voor verbinding, zij communiceren vaak gewoon wat beter dan mannen. Vrouwen werken vaak ook wat netter, waardoor mannen zien wat dat oplevert en ook gaan zorgen voor een opgeruimde werkplek. Een combinatie van mannen en vrouwen is ook goed voor de sfeer en heeft een positief effect op een team”, legt Jolanda uit. Haar leidinggevende bij Yara ziet ook de meerwaarde van vrouwen in een team en zorgt voor voldoende diversiteit binnen de teams. 

Specialistisch werk 

Met haar diploma Hoger Laboratorium Onderwijs én haar interesse in techniek past de functie van analyser technician precies bij Jolanda. “Ik merkte tijdens mijn opleiding dat ik het vooral leuk vond om de apparaten uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Toen ben ik op zoek gegaan naar een baan die daarbij past en kwam ik bij Actemium terecht. Het is specialistisch werk dat je vooral in de praktijk leert, maar uiteraard is chemische kennis en technisch inzicht wel gewenst”, vertelt Yolanda die momenteel als contractor bij Yara werkt. 

Controleren en repareren 

Jolanda werkt met veel plezier voor Actemium, een bedrijf dat het onderhoud doet aan analysers, apparaten die het chemische proces in een fabriek aansturen en controleren. “Wij controleren en repareren de analysers en denken ook mee in verbetervoorstellen als dat nodig is. Op die manier beheersen wij een stukje van de fabriek”, aldus Jolanda. “Hartstikke leuk om te doen!” 

Jolanda de Visser-van Dijke is Senior Analyser Technician bij Actemium Nederland en Techniek Ambassadeur.

Plaats een reactie