GirlsFuture

Jaelle stelt vragen aan: Ashley

Jaelle heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Jaelle heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Ashley Verstraete (15), vierdejaars student van de Vakmanschapsroute motorvoertuigentechniek. Bedankt Jaelle!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik doe aan motorcross en wil later heel graag monteur worden van crossmotoren. Toen mijn stiefvader vijf jaar geleden bij ons kwam wonen heb ik het crossen van hem geleerd. Hij crosst zelf namelijk ook en we doen allebei wel eens mee aan wedstrijden. Samen willen we een eigen bedrijf beginnen dat crossmotoren repareert en onderhoudt.

Is er iets wat je moeilijk vindt?

Wiskunde! Daar ben ik heel slecht in. Ik ben gewoon niet zo goed in dingen uitrekenen. Verder gaat het allemaal goed. Ik ga drie dagen per week naar het Zwin College. Daar krijg ik les in wiskunde, Nederlands, Engels en natuurkunde. De andere twee dagen ga ik voor de praktijklessen naar het Centrum voorTop Techniek in Terneuzen.

Wat doe je tijdens de praktijklessen?

Op school werken we vooral aan auto’s. We sleutelen aan de motor, sluiten de verlichting aan of vervangen de banden. We hebben wel een paar boeken, maar die blijven gewoon op school en gebruiken we vooral om opdrachten uit te maken.

Waar moet je goed in zijn voor dit werk?

Je moet wel nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen organiseren. Want als ik een schroefje kwijt raak of iets vergeet vast te draaien, dan kan het zijn dat de motor niet goed werkt of zelfs kapot gaat. Ook moet je creatief zijn. Als tijdens een cross iets kapot gaat aan de motor en ik heb het onderdeel niet bij me, dan moet ik gelijk een oplossing kunnen bedenken.

Plaats een reactie