GirlsFuture

Huizen én nagels lakken

Julia Vermeulen (20) vindt het erg leuk om creatief bezig te zijn, maar wil niet heel de dag achter een computer op kantoor zitten. Daarom koos ze voor een opleiding tot schilder bij het TechniekHuis in Goes. Lekker afwisselend ook, omdat je zowel binnen als buiten werkt.

Een kasteel repareren

Vijf dagen per week is Julia als schilder aan het werk en één keer per week gaat ze ’s avonds naar school. Daar krijgt ze theorieles, maar ook praktische opdrachten. “Ik krijg bijvoorbeeld een foto van een kasteel met slechte kozijnen en moet uitleggen wat ik allemaal kan doen om het te repareren. Ik leg dan precies uit hoe ik een stuk kozijn kan vervangen en welke verfsoorten ik gebruik.”

Droomklus

Voor Julia is schilderen ook rustgevend: “Je hoeft niet steeds na te denken tijdens het schilderen. Het is gewoon dóen.” Als we vragen wat haar droomklus is, heeft Julia direct haar antwoord klaar. “Het lijkt me heel leuk om een heel groot en luxe huis te schilderen en behangen, waarbij alles supernetjes moet zijn. Maar ook is het gaaf als je mooie muurschilderingen kunt maken op een flatgebouw of in een baby- of kinderkamer.”

Nagels lakken

Het valt ons op dat Daphne van Motorvoertuigentechniek niet de enige technische dame is met gelakte nagels. “Ook met mooie nagels kun je schilder worden hoor!” lacht Julia. Zou ze dat ook op de opleiding hebben geleerd?

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Julia? Neem dan eens een kijkje op www.techniekhuis.nl en op de site www.schildersvakopleidingzuidwest.nl.

Plaats een reactie