GirlsFuture

Hanna gaat voor veilig

Een interessante technische baan vol afwisseling en uitdaging. Dat is in het kort hoe Hanna Liefting (26) haar werk al veiligheidskundige bij Vigiles omschrijft. Een baan waarin inspecties van gebouwen, brandoverslagberekeningen, noodplannen en bouwtekeningen centraal staan én waarin al haar opleidingen en interesses samenkomen.

Groen is niet altijd veilig

Chemie, milieu, duurzaamheid en brandveiligheid, Hanna is leergierig en breed geïnteresseerd. “Naast mijn baan bij Vigiles ben ik ook vrijwilligster bij de brandweer in Terneuzen. Op die manier zie ik wat de gevolgen zijn als de brandveiligheid niet goed is,” vertelt Hanna.

“Maar ook dat milieumaatregelen en duurzaamheid niet altijd veilig worden toegepast. Zo is het met zonnepanelen op een dak een stuk lastiger om een brand te bestrijden. Groen is dus niet altijd veilig.”

Nog niet uitgeleerd

Graag zou Hanna nog de master Fire Safety Engineering willen behalen. “Hoe ontstaat brand, hoe kan het zich zo snel ontwikkelen en welke factoren spelen daarbij een rol? Brand heeft veel raakvlakken met chemie. Chemische reacties veroorzaken of verergeren een brand. Niemand weet precies echt hoe het allemaal ontstaat en het lijkt me heel interessant om dat te onderzoeken,” vertelt een enthousiaste Hanna.

Groene liefde

Haar eigen huis heeft Hanna gekocht met oog op de toekomst. Een nieuw huis met zonnepanelen, een goed energielabel en overal rook- en COmelders. “Maar ook met een kas in de tuin en meer dan 50 planten in de woonkamer, want ik hou van groen!”

Technische meerwaarde

Op de havo had Hanna een NT en NG profiel en heeft daarvan zeker geen spijt. “Een technische opleiding is een goede basis en heeft zoveel meerwaarde, omdat je hierdoor ook meer begrijpt van allerlei andere processen en reacties. Ik zou het andere meiden ook zeker aanraden.”

Tip

Wil je meer weten over het werk van Hanna? Neem dan eens een kijkje op www.vigiles.nl.

 

Plaats een reactie