GirlsFuture

Florence

Wie?

Eva Hoogstins
assistent engineering department UCR

Hoe zou je Florence omschrijven?

Florence is slim, avontuurlijk en nieuwsgierig. Maar ook ambitieus en geïnteresseerd om nieuwe dingen uit te proberen. Ze durft fouten te maken en dat is goed, want anders blijf je altijd op dezelfde plek. Ze heeft goed wetenschappelijk inzicht, maar is zeker geen nerd. Een echt meisje met interesse in muziek, mode en reizen.

Waar zie je Florence over 5 jaar?

Over 5 jaar is ze hier afgestudeerd, heeft ze haar master in Denemarken behaald en zie ik haar wel aan het werk als junior consultant bij een constructiebedrijf in Canada dat gespecialiseerd is in akoestiek. Als consultant gaat ze van project naar project en doet ze ervaring op met advies geven over het ontwerp van gebouwen met een goede akoestiek. Dat is niet alleen belangrijk in een concertzaal of een kerk, maar in elk gebouw met grote ruimtes. Als Florence een aantal jaar bij verschillende bedrijven heeft gewerkt zie ik haar wel haar eigen bedrijf beginnen. Ze is creatief, een echte ondernemer en ze gaat echt voor wat ze wil.

Wat is de kracht van UCR?

UCR Engineering is een mooie keuze als je niet alleen geïnteresseerd bent in wiskunde en techniek, maar ook in bredere vraagstukken rondom technologische oplossing. Wil je bijvoorbeeld problemen oplossen, ben je creatief of wil je juist met mensen werken? Bij UCR kun je de combinaties maken met techniek en een brede basis neerzetten. Er is tegenwoordig veel vraag naar engineers met zo’n bredere achtergrond, bijvoorbeeld met kennis van economie of psychologie.

Wie?

Stefan Grob
akoestisch advies, audio & elektronica ontwikkeling

Hoe werk jij met akoestiek?

Met mijn bedrijf hou ik me vooral bezig met geluid- en lawaaibeheersing van industriële installaties. Maar ook met spraakinstallaties en ruimteakoestiek. Zo heb ik nu een klus waarbij 30 tot 40 mensen in een kantoortuin last hebben van elkaars herrie. Als eerste breng ik dan het geluidsniveau omlaag met absorptiemateriaal. Maar omdat de mensen elkaar dan opeens juist heel goed kunnen verstaan, zorg ik er vervolgens ook voor dat dit geluid omlaag gaat. Op die manier kan iedereen rustiger werken.

Anti-hagelkanonnen op een festivalterrein?

Dat klopt! Iedereen in de Bevelanden kent vast wel de anti-hagelkanonnen die best veel lawaai maken. Ik heb een kanon ontworpen dat juist helemaal geen herrie maakt. In 2014 hebben tien van deze kanonnen op een festival gestaan en zodra er slecht weer aan kwam werden ze aangezet. De organisatoren kregen nu geen klachten meer van de omwonenden. Daarnaast zorgden de kanonnen voor een stuk veiligheid voor de festivalgangers.

Is er veel werk in de akoestiek?

Je kunt zeker aan het werk met kennis van akoestiek. In Nederland zijn alleen al 700 tot 800 akoestisch ingenieurs die ervoor zorgen dat bedrijven, wat geluid betreft, voldoen aan de wetgeving. Dit kan zowel zijn in de industrie zijn, maar ook in de wegenbouw. Ik probeer altijd een technische oplossing te zoeken voor een juridisch probleem. Als je als bedrijf teveel lawaai maakt kun je onderzoeken hoe je tóch binnen de wetgeving past. Ik probeer juist met producten het lawaai terug te brengen, zodat je als bedrijf én binnen de wetgeving valt én ook de omwonenden blij maakt omdat er minder geluidshinder is.

Plaats een reactie